(FOTO/VIDEO) ŽESTOK OBRAČUN SNS I DAČIĆA: Političari izašli na crtu, EVO KO JE TRIJUMFOVAO U EPSKOM OKRŠAJU!

Autor:

Vesti

02.05.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obračunu s Malim, Vujovićevom i Nedimovićem šef parlamenta udenuo ubedljivu pobedu, slavio s 3:0.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Političari odmerili snage

Ekipa iz Nemanjine izašla je na crtu šefu parlamenta. Boje tima koji je predstavljao Vladu Srbije predvodio je kapiten i ministar finansija Siniša Mali. Njegovi saborci bili su ministarka za ekologiju i zaštiti životne sredine i ministar poljoprivrede Irena Vujović i Branislav Nedimović. S druge strane, čekao ih je prvi parlamentarac i lider socijalista Ivica Dačić.

Na megdan koji je organizovan u prostorijama naše redakcije prvi je stigao Dačić. Veseo, dobro raspoložen predsednik Skupštine odmah je bacio pogled na korpu s jajima.

- Lepo vam izgleda ta korpica - kaže Dačić.

Odmah za njim stiže Mali.

- Uvek sam igrao na pobedu i kada je bilo u pitanju školovanje, a kasnije i porodica. Nisam od onih koji to rade po svaku cenu, ali se trudim da radom i zalaganjem ostvarim pobedu - priča s osmehom ministar dok čeka ostatak ekipe.

Tatjana: I brata sam uvek pobeđivala
Darija: Uvek uzmem najlepše, pa izgubim 

Prijateljice i saradnice u kabinetu premijerke Ane Brnabić Darija Kisić Tepavčević i Tatjana Matić gotovo su istovremeno stigle u našu redakciju. Okršaj je za ministarku rada i ministarku trgovine imao i revanš, a oba puta pobedu je odnela Matićeva.
- Evo, ja ću ovo zeleno - kaže ministarka trgovine.
Njena koleginica, koja je i član kriznog štaba, malo je neodlučnija u izboru. Prvo merka, pa odabere, pa vrati jaje...
- Uzimam crveno, to je na radost i to je ljubav - kaže Kisićeva.
Bez imalo muke Matićeva odnosi pobedu. Smeje se i koleginici nudi priliku da izjednači.
- Hoćeš da ti ja pomognem da izabereš - pita Matićeva, ali Kisićeva odbija ponudu, rešena da sama izbori izjednačenje.
Međutim, ni u drugoj rundi nije imala sreće. Tatjana Matić je trijumfovala.
- I kao dete sam pobeđivala. Majka je farbala dosta jaja, po 100, 120 komada. Brat i ja smo bili u stanju ceo dan da budemo uz korpu, dok ne polupamo sva jaja. I tada sam pobeđivala - ispričala je Matićeva.
I Kisićeva priča da je u njenoj porodici Vaskrs obeležavan u sličnoj atmosferi, da je to bila prilika kada se cela porodica okupljala, a da su se deca radovala kucanju.

Utom im se pridružuje ministarka Vujović, a za njom i Nedimović.

- Evo, ja ću prvi da biram jaje - govori Dačić, koji zauzima poziciju ispred korpe s ofarbanim jajima i ponovo merka koje da izabere.

Odlučuje se za najcrvenije.

- Pa nismo ni mislili da će drugačije. Dačić uvek bira crveno. Evo, ja ću ovo malo tamnije. Sad počinje prava Liga šampiona - komentariše kroz smeh Mali.

Prvo odmeravanje snaga bilo je upravo između njih dvojice. Lagano, kao od šale, Dačić je dobio prvu rundu. Na crtu mu izlazi Vujovićeva.

- Irena, udri sad - bodri je Mali.

Pod pritiskom kapitena, ministarka pažljivo gleda ponudu u korpi. Uzme crveno, pa ga zameni za zeleno, pa opet crveno...

- Opa, batooo - kaže Dačić, koji na semaforu upisuje još jedan bod.

Ne može da sakrije osmeh, objašnjava da je iskustvo od ključnog značaja u ovakvim bitkama.

- E sad ćeš da vidiš. Nedimović je zadužen za poljoprivredu, od svih nas on se najbolje razume, odabraće najbolje. Razbiće te - preti Mali Dačiću.

Milica slavila, Toma i Bane priznali poraz

Zaštitno lice Zavetnika Milica Đurđević hrabro je izašla na megdan dvojici ministara. S jedne strane, okršaj je imala s potpredsednikom Vlade Brankom Ružićem, dok je, s druge strane, bio najmlađi ministar koji je inače zadužen za resor građevine Tomislav Momirović.
Osmesi i dobro raspoloženje potrajalo je samo dok nije počeo meč. Šansu da prva bira dobila je dama.
- Uzimam crveno, ovo na kojem piše Srpski telegraf - kaže Đurđevićeva.
Brzo je krenula bitka. U oba okršaja Milica je zabeležila pobedu.
- Sad možete da stavite naslov Milica razbila ministarke - kaže predstavnica Zavetnika.
Kavaljerski, obojica joj čestitaju. Priznaju da je bolje izabrala i da je pobedila u fer borbi.
Usledila su blic pitanja, a u odgovorima Momirović je ispričao kako se u njegovoj porodici slavio Vaskrs, ali i kakao danas obeležava praznik, čemu uči svoju decu. Đurđevićeva je pričala o običajima koji se praktikuju u njenom kraju za ovaj praznik. Za razliku od njih, Ružić je otkrio neke tajne svog partijskog šefa Ivice Dačića i koliko mu još pesama fali da snimi CD.

Nedimović smireno prilazi korpi, uzima prvo koje mu padne pod ruku i poručuje šefu parlamenta da je spreman za dvoboj. Ipak, i treći poen pripao je Dačiću.

- Dakle, ako uzmemo da je ovo bio okršaj SNS protiv SPS, rezultat je 0:3. Auuu, Ivice. Sad se spremi za ono što te čeka - prozivaju ministri predsednika parlamenta.

Dačić prihvata igru, pa im kroz smeh odgovara:

- Pa nemojte tako. Ako ćete to da napišete u tekstu, onda stavite da sam izgubio s 3:0. Čak, evo dajem vam celu korpu sa svim ovim jajima. 

Ovaj odgovor nasmejao je sve učesnike, koji su posle kucanja odgovarali na blic pitanja našeg portala Republika.

Odlično raspoloženi ministri odgovarali su na pitanja koja su izvukli, ali i koja su izvukli i njihove kolege. Ministarka Vujović je tako dobila pitanje koje pesme naručuje u kafani. Odgovor da više voli kada joj prijatelji naruče pesme bio je inspirativan za Malog, koji je odmah predložio pesmu.

- "Moj mali je opasan". Tu pesmu da joj naruče - kaže Mali dok se svi gosti smeju. 

Vujovićeva kroz smeh priča da je to bila pesma koju su Malom naručivali svi saradnici koji su, kao i ona, bili deo njegovog tima dok je bio gradonačelnik.

Dačić je otkrio da mu je najjače čulo mirisa, da sve što pipne mora da pomiriše. Dušu je otvorio i Siniša Mali, koji je poverio da mu je prva devojka bila plavuša, da su se sastajali u parku i na autobuskim stanicama. A koje su još tajne odali oni, ali i ostali ministri koji su, takođe, bili gosti Srpskog telegrafa odgovarajući na škakljiva pitanja, pogledajte na snimku koji je objavljen na našem portalu Republika.rs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading