BUGARSKA OD 1. MAJA OTVARA GRANICE! Tri uslova za ulazak u zemlju!

Autor: Republika

Vesti

25.04.2021

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarska od 1. maja otvara svoje granice, a u tu zemlju moći će da se uđe na tri načina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ministar zdravlja Bugarske Kostadin Angelov rekao je da je potrebno imati potvrdu o kompletno završenom procesu imunizacije, negativan PCR ili antigenski test ili dokument o preležanom virusu.

Kako je objasnio Angelov, dokument kojim se potvrđuje da je kovid preležan ne sme da bude stariji od šest meseci od dana ulaska u zemlju.

Podsetimo, pre nekoliko dana Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju će za sada isključivo moći da se uđe preko graničnih prelaza iz Bugarske. Kako je ranije objašnjeno, neće biti obavezan karantin za građane Evropske unije, kao i Srbije, ali svaki turista mora da popuni formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja.

Prema važećim pravilima, turisti iz Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti u obavezi da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Letnja sezona u Grčkoj zvanično počinje sredinom maja i od tada će, kako je najavljeno, u tu zemlju moći da se uđe i preko Severne Makedonije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading