OTKRIVAMO DUGO SKRIVANU TAJNU: Mafija ministra vozila u GEPEKU

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Vesti

23.04.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar sporta Vanja Udovičić bio je meta mafijaša koji su na njega i njegove prijatelje potezali oružje. Međutim, bivši vaterpolista i njegovi prijatelji s kojima je tada trenirao u Partizanu ušli su u obračun.

RepublikaFoto: tanjug
Vanja Udovičić

- Vanja je s prijateljima posle treninga otišao u obližnju igraonicu na Banjici. U to vreme bila je popularna igra "Kaunter strajk". Udovičić i ostali momci su posle treninga odlazili u tu igraonicu gotovo svakodnevno. Ali desio se taj napad, koji nijedan od naših vaterpolista kasnije nije prepričavao niti su mu pridavali neku važnost - priča izvor Srpskog telegrafa blizak ministru sporta.

NIKAD PRZNICA

Navodeći detalje incidenta koji su se desili u periodu od 1998. do 2003, dok je Udovičić igrao za Partizan, naš sagovornik priča da su Vanja i ostali vaterpolisti nikada nisu bili prznice niti su ulazili u sukobe:

- Normalno su sedeli u igraonici, pored Vanje tu je bio i Živko Gocić i još jedan vaterpolista iz Budve. Došli su ti momci koji su poznati u kriminalnom svetu. Jedan od njih potkačio je ramenom Udovičića i tu je počela frka.

LIČNA KARTA

vaterpolo karijeru započeo u beogradskom Partizanu

igrao za Jadran iz Herceg Novog

2010. proglašen je za najboljeg sportistu na svetu

sportsku karijeru završio u Kragujevcu u Radničkom

političku karijeru počeo 2013, kada je imenovan za ministra sporta

jedan je od retkih ministara koji su i u novoj vladi zadržali resor koji su i ranije vodili

Prvo je, kako priča naš izvor, počelo s prepirkom.

- Vrlo brzo su prešli na uvrede i gurkanje. Vanja, ali i ostali momci nikada nisu bili od onih koji izazivaju sukobe, ali nisu ni bežali ako bi se našli u nekoj neprijatnoj situaciji. Počela je tuča. Prava makljaža. Bilo je zaista ozbiljno. Vaterpolisti su pokazali da umeju da se odbrane i zaštite.

Naš sagovornik priča da bi vaterpolisti iz čitave priče izašli kao pobednici da mafijaši nisu potegli oružje.

Vanja nikada nije bio od onih koji izazivaju sukobe, ali nije ni bežao ako se nađe u neprijatnoj situaciji

- Trajalo je to poprilično. Ti žestoki momci, kriminalci nisu imali šanse. Vanja i njegovi drugovi su ozbiljno uzvraćali. Nije bilo teorijskih šansi da ih mafijaši pretuku. Međutim, u jednom trenutku ti ljudi su izvukli pištolje. To je bio jedini način da savladaju Udovičića i njegove drugove - opisao je događaj naš sagovornik koji je bio jedan od očevidaca.

BEZ STRAHA

Ni posle potezanja oružja situacija se nije smirila.

- Vanju su strpali u gepek automobila i odvezli u nepoznatom pravcu. Iskreno, mislim da ni sam ne zna kako se izvukao. Sve u svemu, prošlo je bez kobnih posledica, a Vanja se izvukao i ostao nepovređen. Vanja nikada nije hteo o tome da govori jer, ako nešto ne voli, ne voli da izigrava žrtvu - navodi naš sagovornik.

Ministar nije odgovorio na pozive Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Spasić: Voždovačka mafija harala Banjicom

Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac, za Srpski telegraf objašnjava da su sportisti uvek bili privlačni za mafijaške klanove.

- Mafija je, kada su sportisti u pitanju, uglavnom bila orijentisana na nekoliko stvari. Prvo je nameštanje rezultata (klađenje), drugo su bile ucene, tražili su od sportista da im plaćaju rekete, računajući na to da sportisti zarađuju dosta novca ili pak treće zahtevali su od njih da napuste trenutni klub i prebace se u neki drugi. Mafija je vršila pritisak ne samo na vaterpoliste već i na fudbalere, košarkaše, na sve sportiste. U slučaju da mafija napadne ili je napala nekog od sportista, onda se tu verovatno radilo o tome da taj sportista nije hteo da se povinuje zahtevima mafije. Mada ni slučajni incident nije isključen ukoliko se pretnje nisu kasnije nastavile. Voli mafija da bude bahata prema sportistima i bez nekog konkretnog razloga - objašnjava Spasić.

Dodaje da je u vremenu kad se incident dogodio voždovačka mafija harala Banjicom, ali i da su navijači Rada bili prisutni.

- Ako govorimo o periodu s kraja devedesetih i početkom dvehiljaditih, na Banjici su u tom periodu bili aktivni Voždovčani, njihova mafijaška grupa, ali bila je prisutna i grupa navijača Rada. Tu su se sukobljavali uglavnom oko fudbalskog kluba Rad, a u to vreme navijači Rada su bili izuzetno jaki. Gotovo su se izjednačavali s navijačima Partizana i Zvezde. Tako da je vrlo moguće da su ti mladići bili predstavnici jedne od navedenih mafijaških grupa - objašnjava nekadašnji službenik DB.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading