Lončar: Sporazum sigurnost za građane Srbije

Autor:

Vesti

21.04.2021

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Memoranduma o razumevanju sa kompanijama Mes ser Tehnology i Dreger Tehnik je sporazum koji garantuje sigurnost svim građanima Srbije, posebno pacijentima za čije lečenje su neophodni kiseonik i respiratori, ali i druga medicinska oprema, izjavio je danas u Frankfurtu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Lončar je, posle sastanka sa čelnicima dve kompanije i potpisanog dokumenta, kazao da su to kompanije sa kojima bi svi u svetu voleli da sarađuju i da ne postoji zdravstveni sistem koji ne bi voleo da potpiše takve ugovore sa njima i ima sigurnost da će dobiti ono što se pokazalo u ovoj epidemiji kao najvažnije - kiseonik i respiratori i sve ono što ide uz to.

- Ako su ovo kompanije čija je tradicija preko 100 godina, ako vidite gde su sve zastupljeni, i to ne nebitno, već kao nosioci posla, i ako je svaka treća operaciona sala na svetu Dregerova, a Mes ser je najveći snabdevač kiseonika na svetu, onda građani Srbije mogu da osete važnost ovog sporazuma - kazao je Lončar.

Ministar ističe i važnost današnje posete centrali Mes ser-a i kaže da danas, kada je zatvorena Nemačka i kada postoje posebne mere, srpska delegacija koju predvodi je ovde, uz dozvolu njihove države, što, ocenjuje, govori da postoji perspektiva da buduće generacije imaju bolje nego što smo mi nasledili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading