SMRT VLADIMIRA CVIJANA: Objavljena dokumenta BIA, evo šta u njima piše!

Autor: Republika

Vesti

21.04.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosna informativna agencija objavila je danas dokumenta o uzrocima smrti advokata Vladimira Cvijana, bivšeg pravnog savetnika i generalnog sekretara predsednika Borisa Tadića, a potom člana predsedništva SNS.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/printscreen
Vladimir Cvijan

Cvijan je preminuo 5. januara 2018. godine, a kao uzrok smrti navedeno je utapanje u Dunavu. O njegovoj smrti javnost nije bila upoznata sve do pre nekoliko meseci.

Srpski telegraf i Republika, podsetimo, prvi su objavili obdukcioni nalaz iz 2018. u kom piše da je "u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti", te da je "smrt nastupila usled utopljenja".

- Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i udova i na njima nisu ustanovljeni prelomi. Hemijsko-toksikološki nalaz T-37/16 glasi: Metodom GC/FID-headspace u krvi detektovano 1,17 mg/ml (1,11%) etil-alkohola; u urinu detektovano 0,80 mg/ml (0,79%) etil-alkohola; u tečnosti staklastog tela detektovano 1,12 mg/ml (1,11%) etil-alkohola. U krvi, urinu i tečnosti staklastog tela nije detektovan metil-alkohol. Preliminarni test na prisustvo PAS u urinu negativan. Metodama gasne hromatografije sa masenom spektrometrijom i tečne hromatografije sa tandem masenom spektrometrijom u dostavljenim uzorcima nije detektovano prisustvo droga i lekova sa liste u prilogu - navedeno je dokumentu koji su Srpski telegraf i Republika prvi objavili.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading