Srpska liga: Ujedinjenje Srba u jednu državu rešiće srpsko nacionalno pitanje!

Autor: Republika.rs

Vesti

19.04.2021

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) snažno podržava ideju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se srpsko nacionalno pitanje reši ujenjdinjenjem Srba u jednu državu, jer kao što smo se oslobodili od zabluda južnoslovenskih integracija, krajnje je vreme da se oslobodimo od lažne nade koju nam zagovornici evropskih integracija serviraju, i da se konačno okrenemo srpskim integracijama koje su nama i našim potomcima preko potrebne u 21. veku - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Najbrojniji smo i politički najznačajniji narod na ovom prostoru, o čemu dovoljno govore činjenice, da više od sedam miliona Srba živi na prostoru od Subotice do Prizrena i od Timoka do Une, kao i da je pored matične Srbije, srpski narod apsolutna većina i u Republici Srpskoj koja već ima značajne prerogative državnosti – kaže Đurđev, ističući da taj prostor koji sa pravom možemo nazvati srpskim, treba da integrišemo na sve moguće načine - politički, ekonomski, saobraćajno, ekološki, kulturno, naučno, sportski.

- Podsećanja radi Srpska liga je, još pre dve godine, bila prva politička partija koja je izradila platformu sa jasnim predlozima za integracije između Republike Srpske i Republike Srbije, kao direktan odgovor na Deklaraciju Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, sa jasnom porukom da postoje srpske političke snage koje razmišljaju o dugoročnoj bezbednosti i prosperitetu srpskog naroda sa obe strane Drine – zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading