Brnabić: Cilj reformi unapređenje kvaliteta života svih

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2017

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić se drugog dana posete Kraljevini Norveškoj, sastala sa ministarkom spoljnih poslova te zemlje Eriksen Soreide, kojoj je prenela da je Srbija izuzetno ceni pomoć i podršku koju Norveška pruža u sprovođenju reformi u Srbiji, koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta života svih građanki i građana i ubrzanje procesa evropskih integracija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bilateralni odnosi Srbije i Norveške, a posebno politički, su na visokom nivou

Predsednica vlade istakla je da je članstvo u Evropskoj uniji ključni spoljopolitički cilj Srbije.

- Srbija je do sada otvorila 10 pregovaračkih poglavlja, a očekujemo da u decembru otvorimo još tri ili četiri - rekla je Brnabić i dodala da je o tome bilo reči tokom prošlonedeljne posete Briselu i susreta sa najvišim zvaničnicima EU. Predsednica vlade iskoristila je priliku da se u ime vlade zahvali na podršci koju Kraljevina Norveška pruža evropskim integracijama Srbije i odličnoj bilateralnoj saradnji. 

U razgovoru sa norveškom ministarkom spoljnih poslova, predsednica Vlade Srbije naglasila je značaj unapređenja regionalne saradnje u svim oblastima, čemu je Srbija posvećena. 

- Regionalna saradnja, pre svega u oblasti ekonomije i privrede, doprinosi boljem životu svih građana Zapadnog Balkana - istakla je Brnabić. 


Bilateralni odnosi Srbije i Norveške, a posebno politički, su na visokom nivou. Kraljevina Norveške je u periodu od 2000. godine do danas, podržala Srbiju sa oko 250 miliona evra bespovratne pomoći i jedan je od najvećih donatora. Dosadašnja pomoć bila je fokusirana na oblasti vladavine prava, jačanje konkurentnosti, reformu javne uprave i energetsku efikasnost. 

- Nastavak norveške podrške i pomoći bili bi dragoceni za Srbiju, a naročito u oblastima koji su prioriteti u radu Vlade: obrazovanje, inovacije i preduzetništvo, digitalizacija i kreativne industrije - naglasila je Brnabić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading