KONCENTRACIJA ANTIBIOTIKA U SAVI tri puta manja od dozvoljene

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2017

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović kaže da su redovne kontrole pokazale da je prisustvo antibiotika u reci Savi tri do četiri puta manji od dozvoljenog i da nema opasnosti.

RepublikaFoto: facebook.com/Gde je sad moj Beograd?
Sava bezbedna, najzagađenije su vode u Vojvodini

Hrvatski stručnjaci Instituta Ruđer Bošković utvrdili su da je u reci Savi u Hrvatskoj procenat antibiotika 100 puta veći od dozvoljenog.

- Velika je upotreba antibiotrika u hrani za životinje kao i kod ljudi. Sve se to može reflektovati kroz vode koje protiču kroz našu državu. Međutim, trenutno stanje je više nego zadovoljavajuće - naglasio je Radović.

On je za RTS rekao da se nacionalni monitoring, koji se radi prema planu koji je Vlada Srbije usvojila, ispitivanje zagađenosti reka radi jednom nedeljno, da je naredno za reku Savu predviđeno da se radi u petak ili u ponedeljak.


Upitan koje su reke i kanali najzagađeniji on je rekao da je najzagađenija voda je u Vojvodini, radi se u industrijskim zagađenjima, kao i nedostatku tretmana otpadnih voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading