Vučević: Nova kovid bolnica na Mišeluku do septembra

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.04.2021

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Skupštine Grada Novog Sada odlučuju danas o prenosu vlasništva grada nad parcelama na Republiku i izdvanjanje iz budžeta za komunalno opremanje lokacije za novu kovid bolnicu na Mišeluku, koja će kako i ističe gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević biti završena do septembra.

RepublikaFoto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik
Miloš Vučević

- Bilo je vise lokacija koje smo razmatrali, bilo je tu i nekih vojnih objekata, ali su stručni ljudi, ne samo iz Grada, već i ministarstva zdravlja i drugih institucija obišli svaku od njih i Mišeluk je pobedio - kaže u razgovoru za Tanjug Vučević.

Po njegovim rečima teško da se može naći bolje mesto za bolnicu, na tri minuta od grada, sa velikim brojem pristupnih puteva, na mirnom mestu i uzvisinii i sigurno je, kako kaže,da će njena gradnja doprineti i razvoju tog dela grada.

- Iz budžeta grada izdvojićemo 250 miliona dinara za komunalno opremanje, dakle za vodovod, kanalizaciju, pristupne puteve, mobilijar i sve drugo što je potrebno. Ne treba žaliti ni jedan dinar jer je ulaganje u bolnice i u vrtiće, ulaganje u stubove društva - kaže Vučević.

On navodi i to da je namena odabrane lokacije već bila za socijalno-zdravstvene ustanove, a da je kovid bolnica važna za sve građane Vojvodine

- Bolnica će imati 600 ležajeva, 400 u poluintenzivnoj nezi, a 200 za najteže pacijente, biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima. A da li će biti u sistemu Kliničkog centra Vojvodine nije pitanje za gradonačelnika. U svakom slučaju, kada koronavirus prođe, Novi Sad će imati bolnicu koja će obezbediti bolje lečenje svih građana - ističe Vučević.

Na optuzbe opozicije, konkretno SSP, da Grad zbog interesa privatnih građevinara bespotrebno ulaže dva miliona evra i da je adaptacija bivše kasarne u Futoškoj ulici bila bolje rešenje, Vučević odgovara da ne razume kako neko može napadati izgradnju novih bolnica, a da o tome ne zna ništa.

- Teško je odgovarati na takva saopštenja, ali moram reći da će ova bolnica najpre sačuvati živote i zdravlje građana. A onima koji govore da je kasarna bila bolja, a da pri tom nisu ušli tamo, ni videli u kakvom je stanju i koliko bi koštala adaptacija, ne mogu da odgovorim bilo šta, možemo samo da ćutimo i da radimo - zaključio je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading