SIN RATKA MLADIĆA: Tešio je moju majku i rekao da će se BORITI DOK JE ŽIV!

Autor: Tanjug

Vesti

22.11.2017

13:01 >> 17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, je povodom izricanja presude Haškog tribunala njegovom ocu, rekao da Srbi imaju drugačiji tretman u Haškom tribunalu.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Darko Mladić

- Ovo nije pravda, kao što je i sam general rekao, ovo je NATO sud, ništa novo nismo videli. Ovo je ratna propaganda koja je verifikovana i to predstavlja izazov sa kojim će se suočiti celi region - istakao je Mladić, mlađi za RTRS.

Poručio je da je glavni prioritet da se sada generalu Mladiću spasi život i da mu se obezbedi lečenje u Srbiji.

Odbacili presudu

Darko Mladić je za Prvu televiziju naveo da je presuda bila očekivana, jer su i optužnica i presuda davno napisane.

- Mi smo odbacili presudu. Videli ste kolika je pristrasnost suda, odbijanje da se priznaju srpske žrtve. Takav odnos su imali sve vreme, nije bilo ta očekivati da na kraju mandata sud nešto drugo kaže. Sve to govori o jednoj političkoj usmerenosti suda - rekao je Darko Mladić. 


Kako je dodao, nakon donošenja presude, on i njegova majka posetili su Ratka Mladića koji je imao visok pritisak, a "otac je tešio majku". 

Tešio suprugu

- Išli smo da ga vidimo jer je imao visok pritisak. On je tešio majku i rekao da ne brine. Rekao je da će se boriti dok je živ. Ovde se radi o presudi jednom narodu - dodao je Darko Mladić. 

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je nakon presude da ovo nije presuda jednom narodu, ali se Darko Mladić nije saglasio sa tim. 

- On nije rekao da je ignorisao 40.000 mrtvih Srba, da je oslobodio ljude koji su lično govorili da su ubijali Srbe. Ovakve zloupotrebe su za žaljenje. Mladić nije bio ni u Siriji, ni u Avganistani, Ukrajini, a jedna strana koja je protiv nas je u svim tim ratovima - zaključio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading