UST: Hitno raspisati izbore za zamenike tužilaca

Autor: Republika

Vesti

11.04.2021

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas Državno veće tužilaca (DVT) da bez odlaganja pristupi popunjavanju javnih tužilaštava u čitavoj zemlji, odnosno da raspiše i sprovede oglase za izbor zamenika javnih tužilaca.

RepublikaFoto: Public

UST u saopštenju podseća da prethodni saziv Veća nije sproveo nijedan konkurs u poslednje dve godine, da nije održana nijedna redovna sednica saziva tog najvišeg tužilačkog organa od početka pandemije, te da se čini da je prethodni saziv više brinuo o svom zdravlju, nego zdravlju zamenika javnih tužilaca i javnih tužilaca koji su, za razliku od njih, bili izloženi riziku na poslu sve vreme.

- Upravo zbog krajnjeg nemara i pogrešnih prioriteta prethodnog saziva, na novom je sazivu da ne dozvoli da pojedina javna tužilaštva u narednih nekoliko meseci ostanu praktično bez nosilaca javnotužilačkih funkcija obzirom da zamenici javnih tužilaca odlaze u penziju, a novi se ne biraju, što je realna pretnja na koju nas upozoravaju kolege, kao i da u najkraćem roku povećaju broj zamenika javnih tužilaca popunjavanjem postojećih sistematizacija - navodi ovo strukovno udriženje.

Podseća da je popuna postojećih sistematizacija javnih tužilaštava i njihovo proširenje bila osnova programa svih izbornih članova sadašnjeg saziva Državnog veća tužilaca i da je vreme da se krene u njihovu realizaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading