MINISTAR ZDRAVLJA: Podela prvih 300.000 paketa vitamina počinje u ponedeljak

Autor: Tanjug

Vesti

08.04.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri će od ponedeljka dobiti prvih 300.000 paketa vitamina, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da je nabavka vitaminskog paketa sprovedena u skladu sa svim zakonskim procedurama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Lončar je rekao da je nabavka sprovedena tako da penzioneri što pre dobiju vitaminske pakete i da je Ministarstvo, kako bi nabavilo dovoljnu količinu vitamina, angažovalo devet proizvođača.

Upitan za kritike o načinu na koji se sprovodi nabavka, on navodi da "pomoć penzionerima kritikuju predstavnici bivše vlasti u čije vreme nije izgrađena nijedna bolnica, nije kupljen nijedan sanitet, nije postojao budžetski fond za lečenje dece u inostranstvo, a pacijenti su išli na operacije gama nožem u Tursku".

- Neka zamisle građani u kakvoj bismo bili situaciji da su oni danas na vlasti, ne bismo imali respiratore, bolnice, sanitete... Država je u njihovo vreme funkcionisala po principu tajkuna, pravljeni su zakoni i uredbe tako da oni dobiju sve, a država je dovedena do bankrota. Šta oni znaju o vitaminima, nisu vitamini sekunde da se tako kradu - rekao je Lončar.

Dodao je da pojedincima smeta što se vitamini nabavljaju od firme čiji je vlasnik Mađar, Zoltan Tamaš, i da ga povezuju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Vučić nema nikakve veze sa tom firmom. Ovo je bila Vučićeva ideja, a mi u Ministarstvu zdravlja smo sproveli celu proceduru. Ako nešto nije urađeno kako treba, postoje nadležni organi i tužilaštvo, neka prijave i nadležni će to da ispitaju - naveo je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Boris

08.04.2021 09:19

Još jedna značajna pomoć za penzionere.

vasa

08.04.2021 09:29

Predsednik je vise puta pokazao da brine o nacionalnim manjinama , a narocito o polozaju Roma .

sasa

08.04.2021 09:30

Kako bi kupili sve što im treba tokom meseca, penzioneri često ne mogu sebi da priušte da im ostane i za vitamine. Tu država priskače u pomoć

Katarina

08.04.2021 09:35

Nacionalne manjine su ravnopravne sa nama.