Momirović: Predložiću kampanju za zaštitu dece u saobraćaju

Autor:

Vesti

07.04.2021

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podizanje nivoa bezbednosti dece u saobraćaju je veliki izazov za svaku zemlju pa i našu, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i navodi da će predložiti kampanju koja će vozače stalno upozoravati na poseban oprez.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Tomislav Momirović

U saopštenju ministra Momirovića se navodi da je u Srbiji od početka ove godine u saobraćaju poginulo troje dece.

Jedno kao pešak u Nišu zbog bahate vožnje, drugo u Rajkovcu zbog neprilagođene brzine bahatog vozača, a treće kada je u Sonti stradalo dvogodišnje dete.

Lane je u saobraćaju poginulo 12 dece, sedmoro kao putnici, četvoro kao pešaci a jedno vozeći bicikl.

- Ako uzmemo u obzir da je za tri godine, od 2016. do 2018. stradalo 41 dete, ne možemo reći da nema napretka kada je reč o njihovoj bezbednosti. Naprotiv, dosta toga je urađeno, ali moramo učiniti i dodatne napore da nijedno dete ne pogine ni kao putnik, ni kao pešak, niti vozeći bicikl - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je neprilagođena brzina u najvećem broju slučajeva glavni uzrok stradanja dece kao pešaka, zbog čega svaki učesnik u saobraćaju mora brzinu da prilagodi uslovima puta.

- Izgubljene dečije živote ne možemo da vratimo, ali zato svakoga dana moramo da podsećamo da smo mi odrasli odgovorni za njihovo bezbedno odrastanje - naglašava se u saopštenju ministra Momirovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading