Martinović: Udarac mišem u nos je čist fašizam!

Autor: b92.net

Vesti

21.11.2017

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da je na sednici Odbora za administrativna pitanja dobio udarac mišem u nos.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Martinović

- Poslanik sam od 2007. godine, znači 10 godina sam u parlamentu i svašta sam video, a i sam sam radio neke stvari zbog kojih se danas kajem, ali ovo u parlamentu nije zabeleženo - rekao je Martinović za TV Prva.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put da neki poslanik fizički nasrne na drugog poslanika.

-Toliko lične mržnje prema Aleksandru Vučiću, prema Maji Gojković, meni… Mislim da normalan čovek koji ima zdrav razum to ne može da razume - rekao je Martinović.

Kako kaže, lider Dveri Boško Obradović je na sednici dobio reč, ali ga je potom prekinuo u sedmom minutu zato što je pričao o “Vučiću, Vučićevom bratu, da su svi lopovi, pa je vređao Maju Gojković i izneo transparent ‘Majo – pokrala si Novi Sad’.

- Izrekao sam mu meru oduzimanja reči, on je ustao, prišao mi, počeo da vređa i mlati rukama. Potom je pokušao da iščupa mikforon, a kada sam ja vratio mikrofon da bih nastavio sednicu, on je uzeo miš i gađao me u nos - kaže Martinović.

Martinović je za Prvu rekao i da drugu reč sem "fašizam" ne može da nađe: "Ovo su radili hitlerovci, crnokošuljaši, ljotićevci… Mislio sam da je to daleko iza nas".

Orlić: Poslanici Dveri nacistički odred dosovskog režima

Zamenik predsednika Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je danas da su postupci poslanika Dveri i njihovog predsednika Boška Obradovića primer "čistog, ogoljenog fašizma", nazivajući ih "SA odredima dosovskog režima".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

Orlić je na konferenciji za novinare rekao da je Obradović gađao predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića u lice delom opreme i "posledice su vidljive golim okom na nosu i desnoj strani lica".

To nema nikakve veze sa političkom borbom, parlamentarnom raspravom. Njihova mržnja prevazilazi granice fizičkog uništavanja, to je čist fašizam, ocenio je Orlić.

Orlić je rekao da su pripadnici Dveri napali članove Republičke izborne komisije, na demonstracijama pretukli dve novinarke, fizički nasrnuli na Maju Gojković i da, uz uvrede i verbalnu agresiju, nisu prezali ni od fizičkog nasilja.

- Danas je Obradović to, bez trunke snebivanja, pokazao u direktnom prenosu, nasrnuo je na predsednika odbora i gađao ga u lice - naglasio je Orlić.

Orlić je ukazao i da su "svi pripadnici DOS režima" stajali sa njima na mitinzima i "podržali uvođenje tih i takvih u parlament".

- Ko sutra poželi da prozbori ijednu reč mora danas da osudi ovakvo ponašanje. Hoće li se oglasiti pripadnici DOS režima, hoće li se oglasiti zaštitnici ljudskih prava? Njihova reakcija je lakmus papir za iskrenost - smatra Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
san

21.11.2017 16:13

Mislim da su prevršili svaku meru i krajnje je vreme da se isključe ili izbace iz skupštine jer oni su sramota ovog društva.

seka

21.11.2017 19:36

@san - Trebali su odavno da ga izbace.Pa taj covek je spreman na sve.

sasa

21.11.2017 16:14

Ovakvo ponasanje je za svaku osudu

seka

21.11.2017 19:38

@sasa - Treba ga ostro kazniti,da mu vise ne pada na pamet da radi takve stvari.