PUT OKO SVETA ZA 500.000 EVRA! Sale Internacionale u epozodi "Jovanča Micić sa Beogradskog aerodroma"!

Autor:

Vesti

03.04.2021

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Vlaisavljević, bivši direktor Aerodroma "Nikola Tesla", potrošio je gotovo pola miliona evra na švrćkanja širom planete, saznaje Srpski telegraf od izvora bliskih istrazi koja se vodi protiv njega.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Putešestvije Saše Vlaisavljevića

Za manje od pet godina, koliko je bio na pomenutoj funkciji, Vlaisavljević je išao na više od 200 putovanja. Beležena su kao službena, mada nisu vidljivi rezultati njegovog obilaska najprestižnijih svetskih operskih kuća i pozorišta niti je poznato šta je tu bio interes beogradskog aerodroma, iz čije kase je koristio sve benefite, pa je za takva putešestvija redovno dizao i dnevnice.

ISTRAGA U TOKU

Posetio je, između ostalog, i Zid plača u Jerusalimu, o čemu svedoče i fotografije koje objavljujemo.

- Obišao je svet, a niko živi ne zna koji su to rezultati postignuti na tim, navodnim, službenim putovanjima, na koje je proćerdano oko 500.000 evra. Ljudi moji, pola miliona evra, a obilazio je Bečku operu, Boljšoj teatar, posetio je Jerusalim i Zid plača... Za sve je uzimao dnevnice, a nikakvog tu interesa za aerodrom nema, sem da se on sa svojom ekipom provodi - priča upućeni sagovornik Srpskog telegrafa.

Na ova pitanja nije odgovorio

- Na koliko službenih putovanja u zemlji i inostranstvu ste bili dok ste obavljali funkciju generalnog direktora aerodroma?
- Da li je tačno da je tih putovanja bilo oko 200 i da je na njih potrošeno oko 500.000 evra?
- Navedite, molimo vas, datum polaska i povratka sa svakog službenog putovanja. Mesto, razloge i svrhu putovanja, prevozna sredstva kojim ste putovali i tačan iznos troškova prevoza i smeštaja za svako pojedinačno putovanje, kao i osobe koje su sa vama išle na taj službeni put i troškove njihovog smeštaja i prevoza, uz sve troškove nastale na tom službenom putu (taksi, ručkovi, karte za pozorišta, itd).
- Koliko ste dnevnica naplatili za pomenuta putovanja? Vi i osobe koje su s vama putovale.
- Koji rezultati su postignuti na tim službenim putovanjima i šta je tu bio interes Aerodroma "Nikola Tesla"?

Nadležni organi su, između ostalog, i zato pokrenuli sveobuhvatnu istragu poslovanja uprave aerodroma u Vlaisavljevićevom mandatu.

- Na površinu sad isplivavaju neki njegovi sporni potezi, ali će istraga uskoro sve utvrditi. On će morati da položi račune za neke mutne radnje dok je bio direktor - dodaje naš sagovornik.

Vlaisavljević nije želeo da objasni troškove putovanja i njihovu svrhu. Prekinuo je vezu posle saznanja da ga zove novinar Srpskog telegrafa, ne saslušavši pitanja. Na ista nije odgovorio iako je za to imao više od 20 dana, koliko je proteklo otkako su poslata na zvanične mejl adrese. 

SANJA FOTELJU...

U međuvremenu, Vlaisavljević ne haje. Kako je pisao naš list, širi glasine da će postati novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Funkciju je pikirao pošto je ostavku nedavno podneo Slaviša Kokeza nakon ispitivanja u SBPOK.

Međutim, kako je objavio naš list, policija je pokrenula sveobuhvatnu istragu poslovanja aerodroma u Vlaisavljevićevom mandatu, pa bi se lako moglo desiti da, umesto u predsedničkoj fotelji FSS, završi na manje prijatnom mestu.

Vlaisavljević je, inače, ranije po Beogradu širio priče da ga čeka mesto direktora nekog javnog preduzeća.

 

Vlaisavljević šuruje sa Mlađom i Đilasom

Vlaisavljević je, kako je juče pisao Srpski telegraf, udružio snage s delom opozicije koji predvodi lider SSP Dragan Đilas, uz kuma Mlađana Đorđevića, predsednika pokreta Oslobođenje. Trojac koji je poslovno-politički bio uvezan još pre deceniju (Vlaisavljević je jedno vreme bio pomoćnik Đilasa dok je ovaj bio gradonačelnik, a NVO Naša Srbija, gde je Đorđević bio direktor, redovno je sponzorisana parama aerodroma) pokrenuo je kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Portal Direktno, koji je pod kontrolom Đilasa, pravi žrtvu od Vlaisavljevića, tvrdeći da mu Vučić namešta hapšenje (?!) Klevetanje je usledilo pošto nadležni organi ispituju poslovanje Đorđevićevog partnera Vlaisavljevića u vreme dok je bio direktor aerodroma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Porsche Panamera

03.04.2021 08:08

zato je i kupio porsche posto nije trosio pare na putovanja

JUGO 45

03.04.2021 09:19

@Porsche Panamera - jel porsche sluzbeni?

Sandokan

03.04.2021 11:44

Toliko je ustedeo od putovanja da je kupio poslovnu zgradu od 4 miliona evra u Bulevaru Jurija Gagarina

Ikar

03.04.2021 12:33

U registru imovine, kada je imenovan na mesto direktora ANT avgusta 2015 godine, prijavio je kao funkcioner da ima samo jednoiposoban stan od 67m2. Sada posle sest godina direktorovanja on ima vilu na dedinju od 320m2 sa bazenom, poslovnu zgradu u Juri Gagarina 32 koju je platio 4 miliona evra, u Bloku A poslovni prostor 120m2 i dvoiposoban stan od 84m2, pored Arene stan od 62m2, nov stan u kome sada zivi sa porodicom u Juri Gagarinal velicine 124m2, novog Porsea Panameru za sebe, a zeni , svalerci i deci kupio zasebno kola, sa devojcicom otvorio Vajate za proizvodnju i prodaju zdrave hrane u Novopazarskoj 22 u Beogradu, ...... Stvarno se mora priznati da je uspesan direktor. Uspeo je da sve ovo kupi i obezbedi i svoje praunuke, da obidje pola sveta a i da mnogo svalerki iako je ozenjen.