UPOREDO ZAPOČEO SPORTSKI I KRIMINALNI ŽIVOT: Vlada Tref je držao POLA Srbije, a njegovo ubistvo je još uvek MISTERIJA!

Autor:

Vesti

01.04.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešni trkač, a kasnije i kontroverzni biznismen, Vladimir Kovačević, poznatiji kao Vlada Tref ubijen je sa samo 39 godina.

RepublikaFoto: Promo foto
Vlada Tref

Tokom devedesetih godina prošlog veka, kriminal u Srbiji doživeo je najveći procvat. Laka lova i lagodan život privlačili su mnogobrojne mladiće tog vremena. Međutim, njihovi životi nisu dugo trajali.

Jedna od uticajnih ličnosti tadašnjice bio je i uspešni trkač a kasnije i kontroverzni biznismen Vladimir Kovačević, poznatiji kao Vlada Tref, piše Mondo.

Njegov kriminalni život zapravo počinje uporedo sa sportskim životom 1980. godine, kada je na trkačkoj stazi Grobnik kod Rijeke započeo svoju trkačku karijeru.

Kako je bio veoma uspešan na stazi, 1992. godine otvara i svoj auto-moto klub "Tref" u koji iste godine dolazi i Marko Milošević, sin tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Njih dvojica ubrzo postaju prijatelji, a uspeh koji su postigli baveći se sportom, odlučili su da postignu i u poslu.

Vlada Tref otvara školu kartinga na Adi Ciganliji ali i trgovinsko preduzeće "Tref" koje je u to vreme bilo uvoznik najvećih sportskih brendova. Međutim, on se pominje i kao jedan od osnivača špediterske firme "Inter Spid" koja je imala čak 10 ćerki firmi u zemlji i četiri u inostranstvu, lanac fri šopova po granicama kao i radio i televizijsku stanicu.

U isto vreme, Marko Milošević otvara velelepnu diskoteku "Madona" na ulazu u Požarevac i ni u jednom trenutku ne krije da mu je Tref pomogao u tome, ali nije precizirao o kakvoj vrsti pomoći je reč. Pored diskoteke, mlađi Milošević otvara i lanac pekara po Požarevcu kao i zabavni park "Bambilend". 

Posao sa cigaretama

U to vreme, uvoz cigareta bio je jedan od najprofitabilnijih poslova u Srbiji. Švercovale su se sa raznih strana, a najveći diler bio je upravo Marko Milošević. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je "Inter Sport" bila jedina firma koja je uvozila cigarete u tadašnju Jugoslaviju, a njom je upravljao niko drugi do Vlada Tref.

Božidar Bob Radović, zadužen za šverc cigareta u Crnoj Gori, u jednom intervjuu je rekao kako avioni sa boksovima sleću na aerodrom u Nišu, odakle se kasnije rasturaju po celoj Jugoslaviji i kako pitanje odakle cigarete u Jugoslaviji treba da se postavi Marku Miloševiću.

Nedelju dana nakon ovog intervjua, i dalje nepoznati napadač ispalio je četiri hica u Trefa na parkingu Sava Centra, od kojih ga je samo jedan promašio. Preminuo je na licu mesta 20. februara 1997. godine.

Druga teorija uzroka smrti

Marko Milošević

Iako su Marko Milošević i Tref bili prijatelji i saradnici, na osnovu priča određenih ljudi, gajili su ljubav prema istoj ženi. U pitanju je bila Trefova prva žena koju je, navodno, zatekao sa Miloševićem na Kopaoniku. On je tada njen automobil šlep službom poslao nazad za Beograd, a Marku je lupio šamar koji mu, po mišljenju mnogih, sin predsednika nije oprsotio.

Vrlo brzo, pošto je u pitanju drugi put da ga je Tref zatekao sa svojom ženom, Marko se odlučio da organizuje ubistvo svom treneru, prijatelju i saradniku.

Do danas, pozadina ovog zločina nije razjašnjena niti je iko odgovarao za ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

04.04.2021 09:56

Nije on kontroverzni biznismen već mafijaš preko kojeg su mafijaši Sloba i njegov sin pljačkali Srbiju.