(VIDEO) VUČIĆ NAJAVIO VELIKI PROJEKAT: Od Beograda do crnogorske granice za 2 sata i 15 minuta! Evo šta je rekao za vest da podnosi ostavku

Autor: Republika

Vesti

01.04.2021

08:58 >> 10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na auto-putu E-763 "Miloš Veliki", deonica Preljina-Požega (tunel "Laz"). Obilazak pratite uživo na portalu Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Obilazak radova

- Hvala, odlična je vest, ali mi se nadamo da će privredni rast ići preko pet odsto i to nam mnogo zavisi od građevine imajući u obzir koronu i epidemiju - rekao je Vučić o vesti da je Svetska banka poboljšalal prognoze privrednog rasta Srbije.

- Vi stvarno mislite da sam lud što nekada izigravam strogoću, da ne vršim pritisak na sve njih, milsite da bismo imali rezultate - upitao je predsednik Srbije. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

- Saradnja sa Narodnom republikom Kinom je veoma važna i to su važne ekonomske teme. Ja molim Đanga da nam urade najbrže moguće put, ali mi u ovom trenutku nemamo toliko novca i ja onda tražim kredite da bismo mogli sve to da uradimo. Mi tražimo od Kine zato što imamo stabilne javne finasije, mi imamo investitore iz Kine, mi i dalje držimo nivo javnog duga ispod 60 odsto i kakve to veze ima sa Kinom, šta je tu Kina kriva? Ja da idem da kritikujem Kinu ne pada mi na pamet i neću da se dodvoravam nikome! Zašto je nama Kina kriva što smo hteli da izgradimo ovaj auto-put? Mi smo to hteli, mi smo to tražili i još ih ja primoravam da rade još brže - rekao je Vučić. 

Novinarka Pinka pitala je predsednika kako komentariše to što se na Tviteru pojavila vest da se povlači sa mesta presdednika države, na šta je Vučić odgovorio da mora da je reč o prvoaprilskoj šali i da mora da su ti ljudi mnogo dokoni kada imaju vremena da se bave takvim stvarima. 

- Za mesec dana ćemo imati snage za nešto što smo mislili da nećemo moći. To je dokaz da se u Srbiji radi - rekao je predsednik Srbije.

- Već u maju ćemo pokušati da potpišemo ugovor za izgradnju dodatnih 107 kilometara od Požege do Boljara, do crnogorske granice, što bi značilo da će od Beograda do crnogorske granice trebati 2 i 15 minuta. Ne znam da li iko može da poveruje u to, to su, ljudi, tekotnske promene - rekao je Vučić najavio. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Predsednik je rekao da Užice, Milanovac i Požega dobijaju obilaznice.

Užice će dobiti bolnicu od 30 miliona evra, to je veliko ulaganje u taj grad – rekao je Vučić.

Dodaje da je njegov posao da se odrade najbolje stvari za Srbiju.

Radnici su objasnili predsedniku Vučiću da je deonica koja se radi veoma nepovoljna i nepredvidiva u geološkom smislu i da je upravo zato teško odrediti rokove, naime, na ovoj deonici ima mnogo tunela i, kako je rečeno, čak 50 mostova.

- Žao mi je Đanga, jeste. Ali neko mora nekada i da bude neprijatan - rekao je šaljivo Vučić. Tako je odgovorio na komentare prisutnih da je mnogo pritiskao kineskog izvođača radova da obeća rok za završetak radova.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Nakon što je predsednik insistirao da se kaže datum do kog će radovi biti privedeni kraju, obećano je da će to biti do 6. januara 2022. godine. Neko od prisutnih je prokomentarisao da je Vučić "dobro preznojio Kinez", dok je predsednik odgovorio da je njemu jasno da je ugovorni rok mnogo duži, ali da on želi i moli izvođače da to bude mnogo ranije.

- Ja neću da odem odavde dok ne budete obećali da će radovi da budu gotovi u decembru - rekao je Vučić. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Tokom razgovora sa izvođačima radova, predsednik Srbije je insistirao da mu se obeća da će radovi da budu gotovi do 19. decembra jer je, kako je sam rekao, tako obećano narodu i tako mora da bude.

 

 

Radove sa predsednikom obilaze kineska ambasadorka Čen Bo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
MaRiJa

01.04.2021 09:49

Veliki uspeh za Srbiju je da u ova temena konstantno radi na izgradnji mnogih auto-puteva

Mila

01.04.2021 10:18

Samo jaka putna infrastruktura je garant za rast i napredak ekonomije.Ovo je jedna sansea za priliv novih investicija u nasu zemlju koja ce ubrzati privredno ekonomski rast

Bilja

01.04.2021 10:50

Veoma je bitno za nas narod da gradimo puteve kroz nasu zemlju.

Saša

01.04.2021 11:14

To je odlično!