(FOTO) CNN NAPRAVIO PRILOG O SRBIJI: Zemlja koja ima toliko vakcina da besplatno vakciniše strance!

Autor: Republika

Vesti

31.03.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija postaje regionalno središte za vakcinaciju jer ima toliko vakcina da čak nudi i besplatne vakcine strancima, navodi se u prilogu objavljenom na Si-En-En-u.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ekipa Si-En-En-a napravila je izveštaj iz najvećeg centra za vakcinaciju na Beogradskom sajmu u Beogradu gde se dnevno obavi i osam hiljada vakcinacija.

U hali Beogradskog sajma ekipa Si-En-En-a srela je i građane Srbije koji su najčešće primali drugu dozu vakcine u zakazanom terminu ali i strance koji su se ili zatekli na radu u Srbiji ili namenski doputovali kako bi se vakcinisali.

U prilogu se navodi i veoma jednostavna elektronska prijava koja je jedan od razloga zbog čega se vakcinisanje obavlja brzo.

RepublikaFoto: Printscreen
CNN o vakcinaciji stranih državljana u Srbiji

Uz to, Si-En-En navodi da je Srbija na vreme obezbedila velike količine vakcina, kako iz zemalja Zapada tako i iz Rusije i Kine.

Srbija je već donirala određene količine vakcina susednim zemljama, a sada poziva njihove građane da dođu i da se besplatno vakcinišu u Srbiji.

U prilogu premijerka Ana Brnabić ističe da je veoma važno da se svi vakcinišemo.

- Mi pre svega podržavamo naše susede: Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Mi smo mali region i ako naše komšije nisu bezbedne nismo ni mi - rekla je premijerka Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading