ZATO SE ĐILAS SVIM SILAMA TRUDI DA SE DOKOPA VLASTI! Ovako se tajkun bahatio i krao dok je bio gradonačelnik Beograda!

Autor: Republika

Vesti

27.03.2021

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas bezuspešno pokušava da se dočepa vlasti kako bi nastavio da krade, kao što je to radio u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Nema kraja bahaćenju Dragana Đilasa

Samoproklamovani lider opozicije Dragan Đilas služi se najprljavijim trikovima kako bi se dokopao vlasti. Tajkun, koji krije više desetine miliona na računima u inostranstvu, napunio je džepove dok je bio na čelu Beograd i to naravno na račun stanovnika prestonice.

Samo jedan od primera Đilasove bahatosti i lopovluka iz vremena kada je bio gradonačelnik je "kombinacija" u kojoj su njegovu tadađnju firmu "Dajrekt medija" i vlasnike firme koja je većinski u vlasništvu konzorcijuma "Apex solution technology", zastupali isti advokati.

Apex je firma koja rukovodi "Bus plusom", a obe firme zastupali su advokati iz iste kancelarije - Srđan Kovačević iz Novog Sada, Biljana Kralj (nekadašnji suvlasnik Presa i do 2007. pripravnica kod Kovačevića) i Zorana Zečević.

Kako se moglo videti u podacima Agencije za privredne registre, zahtev za promenu statuta i osnivačkog akta „Direct media" u julu 2012. godine podnela je Zorana Zečević. Ona je do 27.4.2012. upisana u imenik Advokatske komore Vojvodine sa sedištem kancelarije u Novom Sadu u ulici Jovana Đorđevića 11.

Na istoj adresi je advokatska kancelarija Srđana Kovačevića, „Kovačević i partneri". Kovačević i Biljana Kralj su tokom 2012. godine podnosili zahteve APR-u u ime vlasnika firmi "Lanus", "Procescom" i "WP tim sistem" koji su većinski vlasnici (90%) "Apex solution technology" kojoj je Grad Beograd dao višemilionski posao naplate javnog prevoza u prestonici.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Marinika Tepić i Dragan Đilas

Ista advokatska kancelarija, kako je to 2012. godine pisao CINS (Centar za istraživačko novinarstvo), javlja se i kao podnosilac prijave APR-u kojom se 2007. godine iz vlasništva firme "Press publishing group" (čije su zavisno društvo bile novine Press) povukla kompanija identičnog naziva iz Hongkonga.

- U Rešenju Agencije za privredne registre kao podnosilac ove prijave je naveden advokat Srđan Kovačević, ali je u gornjem desnom uglu stajalo rukom ispisano „Miroslava Dajč". Naime, ona je i ranije, na osnovu punomoćja ove advokatske kancelarije, mogla da  podnosi dokumentaciju i vrši registraciju promena u Presu. Iz Imenika advokatskih pripravnika Advokatske komore Vojvodine, Miroslava Dajč je bila izbrisana 2008. godine. Na sajtu Grada Beograda, kao šef kabineta gradonačelnika Dragana Đilasa navedena je Miroslava Dajč - objavio je CINS.

Iz ovoga se jasno vidi koliko je Dragan Đilas bio spreman da se služi prljavim trikovima, a sve u cilju da napuni sopstvene džepove i račune u stranim bankama. Naravno, sve na štetu građana Srbije. A ovo je samo jedan od primera kako je tajkun, koji se sada predstavlja kao vođa opozicije, isisavao državni novac zarad lične koristi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Ana

27.03.2021 13:30

I dalje bi da se bahati i potkradjuje svoj narod, samo sto ne moze vise, ne damo.

Olja

27.03.2021 14:51

Pa, za njega je vlast bila vrlo profitabilna čim je od 75000 evra napravio milione za to vreme. Zato i hoće opet da se vrati, alli narod to zlo neće dva puta da dozvoli.

Jelena

27.03.2021 16:15

I vama takvima neko mora da stane na put. Vaša bahatost je zaista neadekvatna i pre svega vrlo bezobrazna. Svako treba da odgovara za svoje postupke.

Jovana

27.03.2021 16:36

Жалосно је и нехумано, јер се неко бахатио туђим новцем као градоначелник Београда, док су поједини људи живели у беди и сиромаштву. Ништа у том граду није предузето за унапређење града и живота тих људи, а највеће приватизације су тада учињене!