Antić: Netačne informacije o nezakonitoj gradnji

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2017

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio danas da su za početak gradnje novog bloka B3 u Kostolcu pribavljene sve dozvole, kao i da je dobijena saglasnost rumunske vlade za taj projekat, odbacivši na taj način kao netačne informacije da je pokrenuta tužba povodom studije uticaja na životnu sredinu i da je zbog toga početak izgradnje tog objekta nezakonit.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ministar je naglasio da je to dodatni dokaz da je sve urađeno u skladu sa najvišim evropskim standardima

- To apsolutno nije tačno, kao što sam rekao studija o uticaju na životnu sredinu je sastavni deo dokumentacije koja je nedophodan za priajavu radova - studija postoji i usvojena je. Imali smo ozbiljnu javnu raspravu i ovde i u Rumuniji. Dobili smo saglasnost i rumunske vlade za realizaciju projekta i to je bila naša obaveza u skladu sa prekograničnom saradnjom - rekao je Antić novinarima u Kostolcu.

Ministar je naglasio da je to dodatni dokaz da je sve urađeno u skladu sa najvišim evropskim standardima.

- Bez te studije ne bi mogla da se dobije prijava radova, a ona je dobijena joše pre više od mesec dana. Tako da to ne stoji. Razumem da postoje određena udruženja i možda i različiti interesi da se određeni energetski projekti realizuju ili ne realizuju. Vlada i EPS radi u skladu sa zakonom, nismo neozbiljna vlada, sačekali smo sve dozvole i papire i kada se sve to uradi možemo da uđemo u realizaciju takvih projekata - naveo je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading