VUČEVIĆ PORUČIO ĐILASOVCIMA: Dok ste vi gomilali milione na stranim računima, bolnice su nam bile "hotel promaja"!

Autor: Republika

Vesti

23.03.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević imao je poruku za deo opozicije na čijem čelu je Dragan Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/J.PAP
Miloš Vučević

Miloš Vučević poslao je poruku lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, koji je zgrnuo silne milione i stavio ih na račune u inostranstvu.

Tajkun je novac rasporedio na račune u Švajcarskoj, Mauricijusu i Hong Kongu i sada prosipa maglu i isli da mu narod u Srbiji veruje.

Sada je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević sasuo Đilasu istinu u lice.

Vi ste dokaz da patološka mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci ozbiljno utiče na mentalno zdravlje. Na sreću, pa ima i gde i ko da vas leči u Srbiji, za razliku od vremena kada ste vi bili na vlasti. A amnezija je izlečiva, jer kako biste se inače setili gde ste sve po zemaljskoj kugli sakrivali pare opljačkane od građana Srbije. A ne sećate se da ste za njihovo zdravlje uradili jedno veliko nista?! Pa gde su vam Marinika, Đilase, Borko i ostali "dušebrižnici" KC u Nišu, nova zgrada porodilišta u Novom Sadu, KC Vojvodine, Kamenica 2... Da vas podsetim: nešto ste pokrali i pre prvih temelja, a negde ste maznuli pare a da ni ašov niste zabili u zemlju - istakao je Vučević.

Prvi čovek Srpske Atine podsetio je takozvane lidere opozicije da nikada više nije uloženo u zdravstvo.

- Milijarde ste pokrali na bolesnima i nemoćnima. Bolnice su nam bile kao hotel promaja, dok ste vi gomilali keš na računima širom sveta. Znate kako kažu u narodu, da svako zlo ima svoje dobro. U ovoj globalnoj zdravstvenoj krizi jedino dobro je to što imamo i gde i čime da lečimo građane Srbije. I što se za to nisu pitali ni Đilas, ni Marinika, ni Borko nego predsednik Aleksandar Vučić i vlast Srpske napredne stranke. Istorijska ulaganja u zdravstvo, najveci deo državnog budžeta usmeravam upravo za ono sto ste vi obećavali pa slagali - na modernizaciju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenog sistema Srbije, kako seoskih ambulanti tako i velikih Kliničkih centara. I danas građani Srbije konačno vide za šta su decenijama izdvajali novac. Ima i gde, i na čemu, i ko da ih leči - istakao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je na kraju istakao i da će Srbija uskoro proizvoditi vakcine protiv koronavirusa.

- Za četiri meseca smo uspeli da izgradimo dve kovid bolnice, i još jednu ćemo graditi u Novom Sadu. I vakcine ćemo proizvoditi. I naši zdravstveni radnici, naši heroji sada dostojanstveno nose svoje bele mantile jer su u odnosu na 2012. plate i uslovi rada nemerljivo bolji, i taj trend ne staje. Naš zdravstveni sistem je snagu pokazao prethodnih godina, pokazali smo da je vredelo ulaganje i mukotrpan rad na njegovom podizanju. I zato me sramota kad čujem da oni koje bi trebalo da bude sramota od sopstvenog odraza u ogledaju, sada omalovažavaju heroje naše današnjice. Da! Gradimo i dalje nas zdravstveni sistem, i ulažemo u naše lekare i medicinsko i nemedicinsko osoblje. I nećete nas zaustaviti - poručio je Miloš Vučević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
ivann

23.03.2021 18:14

Nijedna vlast se nije ovoliko trudila i gradila kao sadasnja. To je za svaku pohvalu

TM

23.03.2021 18:47

Nikad se u nista nije ulagalo dok je Djilas bio vlast. Sve je bilo u raspadu.

Sandra

23.03.2021 18:55

Djilasu i njegovoj ekipi najbitniji su licni interesi a ne interesi gradjana,poznato nam je u kakvom rasulu je drzava ostavljena. I sada pokazuju svoju zabrinutost za svoje gradjane, koriste najtezu situaciju za svoje politicke igre. Sramota.

Mima

23.03.2021 19:21

Mislim da oni nemaju obraza da odgovore na izrečenu istinu.