(VIDEO) "Ovaj narod ovde, je na ove puteve čekao 75. godina": Vučić najavio velika ulaganja u Valjevski kraj

Autor:

Vesti

23.03.2021

09:07 >> 09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Aleksandar Vučić

Pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna prošle godine kada je gradilište obišao predsednik Srbije, koji je tada poručio da je izgradnja ovog puta važna za ceo Kolubarski okrug.

Put gradi kineska kompanija "Čajna Šandong", a radovi bi trebalo da budu okončani do kraja 2022. godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će izgradnja saobraćajnice biti završena godinu dana pre roka, tačnije u decembru 2022.godine.

To su potvrdili iiz kineske kompanije koja radi na ovom projektu.

U ovaj projekat na ovom mestu investirano je oko 90 miliona evra za postroje nje otpadnih voda, takođe biće urađena kompletna gasna mreža, što će biti od izuzetnog značaja za ovaj kraj.

Ovaj projekat podrazumeva brzu saobraćajnicu od Lajkovca do Valjeva, kanalizaciju sa tri prečistača otpadnih voda od 156 kilometara dugom kanalizacionom mrežom, gasna konekcija sa Olovačom koji će biti povezan sa gradskom zonom. Takođe, biće izgrađena sportska hala u Valjevu kao i gerentološki centar.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Mapa radova

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović kaže da je zajedničkom saradnjom uspešno realizovano 11% radova u zimskim uslovima. 

Ministar takođe kaže da ovaj put koji će biti završen neće se dirati narednih 20 godina.

Predsednik Vučić se zahvalio kineskim prijateljima koji su utrčavali odmah i radili svoj posao kad god se otvarala neka nova sekcija.

- Imali smo problema na Muljinom brdu, sad u okolini Čačka i Lučana. Dakle, zato sam zahvalan ljudima iz Šandonga našim kineskim prijateljima koji su izuzetan posao uradili, što su nas pratili, kako smo otvarali bilo koju sekciju da su oni odmah utrčavali i radili svoj posao. Mnogo, mnogo vam hvala na svemu i što ne tražite izgovor da nam naplaćujete nešto više - rekao je predsednik 

Predsednik Vučić se zahvalio i ambasadorki NR Kine Če Bo na korektnosi i rekao da nije kineskih partnera Srbija bi se ovde mnogo mučila..

- Mnogo vam hvala ekselencijo. Da nije korektnosti kineskih partnera mi bismo se ovde mnogo mučili. I to da završe godinu dana pre onog što je ugovorom predviđeno to je beskrajna sreća za nas i ogroman dobitak za domaće investitore u Valjevu - rekao je predsednik

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Aleksandar Vučić

Obraćanje predsednika

Predsednik je obraćanje započeo zahvalivši se na prisustvu ambasadorki Čen Bo, radnicima na saobraćajnici, ministrima kao i svim novinarima.

- Ovde se gradi brza saobraćajnica koja treba krak Miloša Velikog da produži do Valjeva. pošto je to za nas postalo kao nevažna vest a od životnog je značaja za opstanak Valjeva, za razvoj i budućnost. Želim da kažem da od 1945. godine ljudi su uvek govorili da im je to sad, da dobiju najbrže puteve i govorili kako politika to nije mogla da reši, nakon 75 godina mi to rešavamo i veoma sam ponosan na tu činjenicu - rekao je predsedni Vučić

- Ono što decenijama nije urađeno za Valjevo, biće urađeno za godine, dve tri. Od dovođenju transportnog gasa, kanalizacije u Divcima, dobijamo potpuno drugi život, onaj poput Švajcarske gde u svakom gradu imate to - kazao je predsednik

- Ono što je takođe važno i od presudnog značaja je ono što radimo pa i ovaj auto put doveo nam je investitore, gde ćemo za 15 do 20 dana potpisati prvi sporazum o izgranji fabrike jedne Nemačke kompanije gde će prosečna plata biti oko 1.000 evra - rekao je on

O Nato agresiji

- Mi ćemo sutra obeležiti još jednu godišnjicu od početka NATO agresije na našu zemlju. Ja izgovaram tu reč, agresija, i ne nazivam to kampanjama, kao što su to neki pre nas nazivali jer su se plašili istine. Nas interesuje istina. Sutra ću govoriti u nekoj od sala u Beogradu, imaćemo program gde ćemo se sećati naše poginule dece, civila, vojnika i policajaca koji su bili krivi jer su čuvali svoju zemlju i branili svoje granice. Obaveza Srbije je da oprosti, ali obaveza Srbije je da nikad ne zaboravi. Naših žrtava nećemo da se stidimo - rekao je Vučić. O korona virusu

- 75 odsto zaraženih je zaraženo drugim sojem virusa, taj soj virusa je smrtonosniji, brže ide zaraza. Imamo duplo manje umrlih nego Bosna i Hercegovina koja je duplo manja. O Mađarskoj neću ni da govorim. Mi testiramo ubedljivo najviše. Očigledno da imamo problem, razumem lekare, ali nemojte da smetnete s uma da Angela Merkel zna šta govori. Ona je izuetno odgovorna - kazao je Vučić

O formiranju Vlade na tzv. Kosovu

- To je kršenje njihovih najvišeg pravnog akta, u njihovom ustavu tzv. Kosova piše da Srbi moraju da imaju 2 mesta u vladi. A baš ih briga što su brutalno pogazili to, i to je jasna poruka srpskom narodu - objasnio je Vučić.

- Oni su svi u brobi protiv Srbije, i niko ne reaguje na to, a kada bi mi nešto tako rekli ili uradili, svi bi ustali protiv nas - rekao je Vučić.

Rezultati

- Naši prijatelji iz Kine su šampioni. Kada njihovo rukovodstvo napravi plan i program, oni se toga drže. Guramo stvari napred i ako na kraju pogledate objekitvno rezultate, ne mogu ja da se izborim s vama koji ćete 24/7 imati samo ljubav prema mržnji koja treba da se razvija prema meni i drugima na vlasti. Kada pogledate rezultate, to su nemogući rezultati u ovim nemogućim uslovima. Nećete verovati koliko para ulažemo - govori Vučić. O Kokezi

Vučić je rekao i kako je razočaran što Slaviša Kokeza nije hteo da ide na poligraf, kao i da je očekivao od pojedinih da ne idu na ovaj vid ispitivanja.

- Ja sam mislio na više raznih ljudi, a za nas je važno da nadležni organi uzmu stvari u svoje ruke. Kao što je sada važno što smo otkrili. Razočaran sam što nije hteo da ide na poligraf. Za ove druge sam znao da neće ići na poligraf, kao što su Pajtić, kao što je Đilas. Svako ima pravo da podnese krivičnu prijavu, a i da nadležni organi imaju posao - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
lak

23.03.2021 09:18

Gradjani ce zahvaljujuci putevima ziveti kvalitetnije a dobra infrastruktura ce privuci investitore.

Cica

23.03.2021 09:24

To je zaista rekordno vreme za završetak radova. Bravo.

bucko

23.03.2021 09:29

Izgradnja puteva olaksava putnicki a i teretni sobracaj....otvaranjem novih puteva otvaraju se i nova investicija,nova radna mesta...

star

23.03.2021 09:32

Srbija ima odgovorne i radne ljude i ne iznenađuje što će ova brza saobraćajnica biti izgrađena i pre svakog datog roka.