PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Zbog manjka cepiva vakcinisaću se krajem sledeće nedelje!

Autor:

Vesti

18.03.2021

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na RTS u specijalnoj emisiji "Intervju sa predsednikom", gde će govori o svim bitnim temama koje potresaju Srbiju.

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV/RTS
Aleksandar Vučić

Vučić je na početku istakao da će se ipak vakcinisati sledeće nedelje.

- Odložio sa vakcinaciju jer u ovom trenutku imamo manjak vakcina. Čekam sledeću isporuku i verujem da ću do kraja sledeće nedelje to da uradim - rekao je predsednik Srbije i dodao.

- Zadovoljan sam kad se u manjim mestima vakcinišu stariji ljudi. Imaćemo za 10 dana još mnogo vakcina. Nije da smo u manjku sa vakcinama, nego ne želimo da dajemo prvu dozu, a da nismo sklonili u stranu vakcine za drugu dozu. Prvi put sam video da u Beogradu nastaje stabilizacija situacije sa koronom, u centralnoj Srbiji i dalje korona divlja. Kada pogledate procenat vakcinacije, on je u beogradskim opštinama najveći. Veliki su nam problem opštine poput Žagubice, Crne Trve, Merošine i slično. Ja ću da obilazim od prvog aprila i krećem u kampanju vakcinacije po Srbiji. Želim da obiđem sve okruge i da razgovaram sa običnim narodom, da se vakcinišu, jer to spašava živote

Predsednik Vučić je izjavio je da veruje da će 1. ili 2. aprila u Srbiju stići milion kineskih vakcina.

On kaže da "ne maše ugovorima", već da želi da Srbija ima vakcine.

- Imamo taman vakcina za sve ljude koji su se prijavili za vakcinaciju. Imaćemo još mnogo vakcina u narednih 14 dana. Onaj ko se sad prijavi, biće vakcinisan početkom aprila najkasnije. Želim da čestitam svim ljudima koji su u tome učestvovali. Zahvalan sam i Siju, Putinu, Borisu DŽonsonu, ali i ljudima iz EU od kojih ćemo tek dobiti preko kovaks programa astra zeneku - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Brankić

18.03.2021 19:20

Narocito je bitno da se nasi stariji vakcinisu kao najosetljivija drustvena grupa!

Brankić

18.03.2021 19:20

Zahvaljujući našem predsedniku naša zemlja je postigla velike rezultate u borbi protiv pandemije. Ovo mnogo govori o našoj zemlji.

Mijo

18.03.2021 20:45

Naša zemlja za ovo kratko vreme postigla velike rezultate po pitanju imnuziacije.

Ivana

18.03.2021 21:18

Svaki dan Srbiju stižu vakcine i to je zaista lepo. Hvala predsedniče što zaista radite na tome da građani Srbije žive bolje.