RASPISAN TENDER ZA GRADNJU AUTO-PUTA IZMEĐU NIŠA I MERDARA! Određen i rok za dostavljanje ponuda!

Autor: Republika

Vesti

16.03.2021

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koridori Srbije saopštili su danas da su objavili javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji autoputa E-80 Niš - Merdare za prvu deonicu, u dužini od 5,5 kilometara.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ilustracija

Rok za dostavljanje ponuda je 25. maj ove godine.

Prva faza autoputa E80 Niš - Merdare, od Niša do Beloljina, u dužini od 37,4 kilometara biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koja su Republici Srbiji stavili na raspolaganje Evropska banke za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banke.


Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a grant (bespovratna sredstva) koji daje EIB-a (WBIF) 40,6 miliona evra.

Za preostale tri deonice auto-puta od Niša do Beloljina intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno - tehičke i tenderske dokumentacije, i očekuje se ubrzano objavljivanje javnih poziva, kažu u Koridorima Srbije.

- Ovim pozivom još jednom pokazujemo da smo spremni za radove na projektu od ogromne važnosti za celu zemlju. Gradnja auto-puta Niš-Merdare ide sasvim po planu i rokovima koje smo najavili - kaže v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Naveo je da ulazimo u fazu gradnje kada će građani Niša i okoline, kao i celog Topličkog okruga videti da se ostvaruje ideja na koju su čekale generacije.

Naglasio je da ovog projekta ne bi bilo bez ogromnog angažovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u njemu prepoznao stratešku šansu za razvoj ovog dela Srbije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading