(FOTO) PONOS NOVOG SADA: Vučević otkrio kako će izgledati nova zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Autor: Republika

Vesti

16.03.2021

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas predstavljanju idejnog rešenja za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

RepublikaFoto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik
Miloš Vučević

Ovo zdanje u Vojvođanskih brigada je prethodne dve decenije, posle požara koji ga je uništio, od lepotice postalo pravo ruglo i teret za lokalnu vlast, ali i ceo grad Novi Sad

Vučević je rekao da je objekat plaćen pet miliona i 265 hilјada evra i da će Grad taj novac uložiti u pobolјšanje kvaliteta života Novosađana u raznim aspektima kao što su obrazovni, komunalni kapaciteti, socijalna zaštita, kultura i sport.

- Kako ovaj problem ne bismo ostavljali nekom drugom, "zasukali smo rukave" i posvetili se pronalaženju dobrog kupca i našli smo ga u firmi "Vega IT" koja je dala više od 5.200.000 evra za kupovinu ruiniranog objekta. Projekat obnove deluje fantastično, ova građevina-lepotica će zaista zasijati u novom ruhu, a naš grad će dobiti još jedan objekat za ponos, ali i centar za IT sektor, digitalnu agendu i startap biznis - napisao je Vučević na Instagramu. 

 

 

Kako kaže, novi partner oseća puls Novog Sada, njegove želje i afinitete, jer "Vega IT" je firma dvojice studenata novosadskog FTN-a, koja se bavi razvojem softverskih rešenja i uspešno posluje na zahtevnim tržištima Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske, zapošljava 200 ljudi i nalazi se na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu. 

- Ovom prilikom čestitam Saši Popoviću, suosnivaču kompanije Vega IT i direktoru arhitektonskog biroa čiji predlog rekonstrukcije je odabran kao najbolji - dodao je Vučević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading