JEDINICE INTEZIVNE NEGE PUNE: Tokom vikenda nagli porast pacijenata obolelih od korone

Autor: Republika.rs

Vesti

01.03.2021

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničkom centru Vojvodina trenutno su zbrinuta 154 kovid pacijenta, a na respiratoru je 11 bolesnika, kaže direktor KC Vojvodina Edita Stokić i dodaje da su jedinice intenzivne nege pune.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
KC Vojvodina

Ona je za TV K1 rekla da je vikend obeležio nagli porast broja pacijenata koji su zatražili pomoć u kovid ambulanti.

- To su bili ne samo novootkriveni kovid pacijenti, već i pacijenti koji su dolazili na kontrole, kao i oni koji su preležali kovid i sada imaju neke od komplikacija - rekla je ona.

Ističe da specijalistička Poliklinika radi u punom kapacitetu, a da je tokom vikenda u Urgentnom centru bilo puno posla i ljudi koji su zatražili pomoć iz oblasti urgentne medicine.


- U KC Vojvodine su hospitalizovani kovid pacijenti koji imaju srednje tešku kliničku sliku, ali i oni koji su smešteni u jedinicama intenzivne terapije koji spadaju u kategoriju kritično obolelih pacijenata - navela je ona.

Ističe da se kovid 19 manifestuje promenama na plućima, ali nisu zanemarljive ni one forme bolesti gde osim pluća stradaju i drugi organi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading