(VIDEO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA SRBA NA KiM: Svim nezaposlenim licima na KiM po 200 evra

Autor: Republika

Vesti

26.02.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle sastanka sa predstavnicima Srba na KiM, predsednik se obraća javnosti...

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug

Albanci su želeli da naprave podele u Srpskom narodu, ali nisu uspeli i preko Beograda i preko Prištine - rekao je predsednik.

- Nezaposleni na Kosovu mogu da očekuju pomoć od 200 evra. Ali ćemo i za svako dete obezbediti 100 evra. Tako da jedna petočlana porodica može da dobije i do 700 evra - rekao je predsednik.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koja je u srpskim sredinama ostvarila ubedljivu pobedu na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM.

Zatim je usledio sastanak kojem pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvuju i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.

Sastanku prisustvuju i potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar finansija Siniša Mali, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.


Najavljujući sastanak pre nekoliko dana, Vučić je rekao da će na njemu biti razmatrana aktuelna politička situacija na KiM posle izbora, na kojima je, kako je istakao, potvrđena apsolutna dominacija Srpske liste kod srpskog življa.

Komentarišući izjave Aljbina Kurtija, čije je Samoopredeljenje osvojilo najviše glasova na izborima, da dijalog sa Beogradom neće biti prioritet njegove vlade, i da u toj vladi neće biti mesta za Srpsku listu, Vučić je poručio da, što se Srpske liste tiče ona mora dobiti mandat u vladi u Prištini.

- A da li će prihvatiti - o tome ćemo narednih dana da odlučujemo - kazao je on.

Vučić je ukazao da je pred Srbijom veoma težak period, tokom kojeg će biti suočena sa različitim pritiscima sa svih strana pre svega po pitanju KiM, te da očekuje zajednički pritisak SAD i EU da Srbija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Vule

26.02.2021 12:29

Država pomaže svima u skladu sa mogućnostima.

maja

26.02.2021 12:30

Pozdravljam ovu odluku, kome pomoci ako ne njima

Luka

26.02.2021 12:32

Predsednik je obecao znacajnu novcanu pomoc srpskom narodu na KiM.

Boris

26.02.2021 12:33

Podrska našim građanima na Kosmetu je veoma bitna.