HRVATSKE LETELICE IZNAD KOSMETA: KFOR pod vođstvom Alijanse izveo vežbu u južnoj srpskoj pokrajini!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.02.2021

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misija KFOR-a koju predvodi NATO, sprovela je letačku obuku za više letelica, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država.

RepublikaFoto: wikimedia.org/ U.S. Army
Foto: Ilustracija

Vežba je bila usredsređena na standardizaciju procedura planiranja i izvršenja misije, letačkim vežbama i komunikaciji, poletanje je izvršeno sa Vojnog Aerodroma Slatina, a nakon toga je izvršeno nadletanje Kampa Bondstil, Prizrena, Peći, Aerodroma Slatina i Prištine, a sletanje je obavljeno u Glavnom Štabu KFOR-a "Film siti", navedeno je u saopštenju KFOR-a.

Vežba je osigurala da KFOR ostane snažna vojna sila koja je spremna da deluje kao pouzdan faktor odvraćanja protiv bilo kojih pretnji i da održava svoje kapacitete za izvođenje hitnih medicinskih letova za evakuaciju u svakom trenutku.

Misija KFOR-a koju predvodi NATO je multinacionalni kontigent koji čine 27 članica Alijanse i partnerskih zemalja.

Ova međunarodna organizacija donosi uvećane sposobnosti i kompetencije, navedeno je u saopštenju.

Stalna obuka i vežbe su potrebne da bi se osiguralo da svi kontingenti deluju na standardizovan način, obezbeđujući sposobnost KFOR-a da odgovori u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija na sve izazove za bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja na brz i efikasan način bilo putem vazduha ili kopnom, naveo je KFOR.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading