SRAMOTA! Šolak i njegov SBB ukrali "Daru iz Jasenovca"! RTS NAJAVIO TUŽBU!

Autor: Republika

Vesti

22.02.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon premijernog emitovanja na RTS, "Dara iz Jasenovca" izazvala je tugu kod gledalaca, ali i ponos što je konačno snimljen ovakav film o stradanju srpskog naroda u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV/ RTS

Međutim, desila se i sramota - SBB je, kako je saopštio RTS, na svojoj platformi EON nezakonito emitovao ovo ostvarenje.

- Nikome nismo dali ništa što mu ne pripada, ali SBB je, u skladu s bahatim kršenjem zakona, oteo nešto na šta nema pravo, da na svojoj platformi EON emituje "Daru iz Jasenovca", što je povod da ga tuže i RTS i vlasnik filma - kaže se u saopštenju RTS.

- Od vlasnika "Dare iz Jasenovca", RTS je kupio pravo emitovanja na svom Prvom programu, na svojoj internet platformi RTS planeta i u kablovskoj mreži, bez mogućnosti odloženog gledanja i gledanja na mobilnim telefonima, tabletima i računarima - piše, između ostalog, u saopštenju Javnog servisa, koji podseća da je Privredni sud u Beogradu februara 2019. presudio da SBB nezakonito emituje programe RTS na svojoj platformi EON, kojoj je u jednom trenutku javni servis i uskratio pravo prenosa.

- SBB pljačka i građane Srbije i RTS i tako što neovlašćeno omogućava odloženo gledanje naših sadržaja. To pravo on može da stekne jedino na osnovu ugovora sa RTS, ali naučen da se dugi niz godina ponaša bahato, da za njega ne važe zakoni Srbije, SBB odbija da potpiše taj ugovor sa našom kućom - navodi se u saopštenju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Beli

23.02.2021 10:46

Samo RTS ima na sve prava sve je njihovo oni su javni servis nisu oni vlasnici jesu li mozda snimili otkupili prava ili sl.ne branim SBB jer ako je nesto poklonjeno onda je tako