JEREMIĆ NE KRIJE DA DOBIJA KEŠ IZ INOSTRANSTVA: Finansiraju me strani moćnici!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Narodnu stranku finansiraju strani moćnici", priznaje predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, ali njihova imena krije od građana Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vuk Jeremić

Odgovarajući na pitanje ko su donatori Narodne stranke, s obzirom na to da je na račun Jeremićevog CIRSD stiglo oko tri miliona evra donacija, bivši ministar spoljnih poslova tvrdi da je sve legalno, te da nema sukoba interesa.

- Donatori su velike i ugledne međunarodne korporacije, čiji sam ja međunarodni savetnik. Ne želim da njihova imena provlačim kroz blato domaće politike. Ta imena su poznata poreskim organima, sve je uredno prijavljeno - kazao je Jeremić u intervjuu Danasu.

CVIJANOVIĆ: OVDE SE OPASNO MULJA

Na pitanje o poreklu novca kojim raspolaže, bivši predsednik Generalne skupštine UN rekao je da od 2013. za život zarađuje kao član savetodavnih i upravnih odbora velikih međunarodnih kompanija koje ne posluju u Srbiji.

Srpski telegraf ga je pitao da li strani moćnici eventualno očekuju od njega neku protivuslugu za silne milione koje mu daju. Jeremić nam, međutim, nije odgovorio.

Vuk Jeremić kaže da su donatori njegove partije velike i ugledne međunarodne korporacije

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović upozorava da se na političkoj sceni Srbije "opasno mnogo mulja":

- Finansiranje stranaka kod nas nije uređeno i tu na razne načine mogu da se izvode marifetluci. Problem je i što se Vuk Jeremić i naša opozicija politički obraćaju strancima u nastupima zato što misle da oni dele vlast i pare, i to je loše. Ne moramo čak ni da istražujemo Jeremićeve finansije da bismo to videli.

ZAKON I MORAL

Otkrivanjem imena donatora može se otkriti mnogo toga, dodaje direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić:

- E, sad, tu imamo dve komponente: zakonsku i moralnu. Jeremić kaže da je sve prijavio poreskim organima i, ako je to tačno, to je zakonski ispravno. Koliko je moralno da ga finansiraju stranci i da li oni to rade iz ličnog interesa, to je već pitanje. Teško da je bilo ko, pa i u ovom slučaju, filantrop koji daje milione u humanitarne svrhe. Važno je saznati šta je to što žele zauzvrat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
dacha

17.11.2017 07:55

I posle se Jeremic ljuti kad ga nazovu stranim placenikom.

rELA

17.11.2017 09:10

@dacha - Još o tome piše ,izjavljuje bez imalo stida i srama .

radovan

17.11.2017 07:55

Prijatelji su izdašni.

Vera

17.11.2017 09:30

@radovan - Ko zna šta za uzvrat od njega dobijaju kad su izdašni .