ZA VEČNOST! POTRESAN OPROŠTAJ PREMIJERKE ANE BRNABIĆ OD ĐORĐA BALAŠEVIĆA!

Autor: Republika

Vesti

20.02.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je u ime Vlade i svoje lično ime duboko saučešće porodici preminulog kantautora Ðorđa Balaševića.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Balaševiću dugujemo mnogo, a njegove pesme pamtićemo večno, jer umetnost ne poznaje vreme, ne poznaje granice i nikada ne prestaje - istakla je Brnabić.

Podsetimo, čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je juče u 67. godini. usled posledica koronavirusa, a vest o njegovoj smrti preneli su i mediji u regionu, ali i širom sveta.

Tako, američka agencija Asošijejted pres (AP) izvestila je sinoć o smrti srpskog kantautora Ðorđa Balaševića, a tu vest preneli su i drugi američki mediji, uključujući Vašington post, Ej-Bi-Si njuz i Ju-Es njuz.

AP navodi da je Balašević bio vrlo popularan širom nekadašnje Jugoslavije, nakon ratova 1990-ih godina.

U tekstu se podseća da je Balašević započeo karijeru krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, te da je prvo nastupao u bendovima, a potom pokrenuo solo karijeru "sa svojom mekom pop muzikom i duhovitim tekstovima".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zozon

20.02.2021 15:46

Samo još da se oglasi Goran Vesić.

Odgovori 0 10
Ćure

20.02.2021 16:50

@zozon - Nema potrebe. Lupaš-