SKANDAL NAD SKANDALIMA U SPC! Neodgovorne vladike šire KORONU: IZA SVEGA KRIJE SE PAKLENI PLAN STRANACA!

Autor: Republika

Vesti

17.02.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika zapadnoamerički Maksim zaražen je koronavirusom, ali to mu ne smeta da širi infekciju po Patrijaršiji, ekskluzivno saznaje Republika.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN/TANJUG
Neodgovorno ponašanje: Vladika Maksim i vladika Atanasije

Prema našim informacijama, na ovakvo skadalozno i nedopustivo ponašanje vladika Maksim odlučio se kako bi pokušao da lobira da se bojkotuje izbor patrijarha.

- Vladika Maksim već par dana ide od vladike do vladike, iako je svestan da ima koronavirus. Pošto je zna da niko iz okruženja vladike Grigorija, ljubimca opozicije, ne može da dostigne cenzus od 50 odsto glasova - objašnjava naš odlično obavešteni izvor iz vrha SPC.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Kako on ističe, i vladika hercegovački Atanasije Jevtić takođe je zaražen koronom.

- Koliko je ponašanje vladike hercegovačkog skandalozno govori i to da je pobegao iz kovid bolnice u Beogradu u manastir Žiču - podvlači naš sagovornik objašnjavajući da je sve deo šireg plana iza kojeg stoje strane obaveštajne službe.

- Plan je da se ni po koju cenu ne dozvoli da banjalučki Jefrem, Irinej Bački ili Porfirije zagrebački budu izabrani za patrijarha. Strancima, pa i nekim našim vladikama, izgleda da je najlakše da postupe po receptu primenjenom na patrijarhu Irineju u Podgorici - konstatuje naš izvor.

On zaključuje da je sada posebno jasno koliko je bila opravdana odluka mitropolita Hrizostoma i Sinoda da vode računa gde će se održati Sabor uzimajući u obzir sve navedeno.

Podsetimo, Sabor Srpske pravoslavne Crkve zasedaće u četvrtak, a na sednici bi trebalo da bude izabran novi patrijarh.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Željko

17.02.2021 17:31

To je namerno zaražavanje.

Odgovori 10 0
mira

18.02.2021 22:07

vi ste ozbiljno bolesni i zli