VELIKI DAN ZA SRBIJU I NJENU VOJNU INDUSTRIJU! NA KIPRU ISPALJEN PRVI PROJEKTIL IZ SAMOHODNE HAUBICE "NORA"!

Autor: Republika

Vesti

12.02.2021

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prisustvu ministra odbrane Haralambosa Petridisa, komandanta nacionalne garde general-pukovnika Demokritosa Zervakisa i Ambasadora RS na Kipru Marka Blagojevića, danas je ispaljen prvi projektil iz samohodne haubice Nora Aleksandar TGS na strelištu u Kitiju.

RepublikaFoto: printskrin

Snabdevanje ovim oružanim sistemom je deo višegodišnjeg plana za unapređenje i modernizaciju kiparske nacionalne garde. Sa priključivanjem druge divizije Nora Aleksandar TGS, mogućnosti artiljerije su značajno unapređene. 

Oružani sistem Nora Aleksandar TGS je srpske proizvodnje i sastoji se od samohodnih haubica od 155 milimetara tipa Nora B52KE, oklopnih vozila tipa Miloš i sistema za osmatranje. 

Nakon gađanja ministar odbrane Haralambos Petridis čestitao je  članovima nacionalne garde na izvanrednoj obučenosti, napomenuvši da se nastavlja sa daljim unapređivanjem i modernizacijom nacionalne garde prema postojećim potrebama.

RepublikaFoto: printskrin
Ambasador Blagojević sa ministrom odbrane Kipra Petridisom

Inače, ova ostrvska zemlja jedina je zapadna država koja je 2019. kupila oružje i vojnu opremu proizvedenu u Srbiji.

 
 Kipar je od Srbije kupio ukupno 24 haubice "Nora B-52" kalibra 155 milimetara i osam oklopnih vozila "Miloš.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading