DIPLOMATIJA PRESEDNIKA VUČIĆA DOVELA JE SRBIJU U SAM SVETSKI VRH! Milovanović: Naša zemlja se sa pandemijom bori bolje nego neke velike sile!

Autor: Pink, Republika

Vesti

04.02.2021

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očigledno je da je Srbija postala centar ovog dela sveta i Evrope", rekao je za Novo jutro TV Pink direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Saša Milovanović

Milovanović je, komentarišući uspeh Srbije u borbi protiv virusa korone, rekao da Jedna mala zemlja poput Srbije uspeva da se nosi sa pandemijom, bolje nego neke velike sile.

- Među prvima smo nabavili respiratore, testove, sada i vakcine. Među tri zemlje smo na svetu i očigledno je da je Srbija postala centar ovog dela sveta i Evrope - rekao je Milovanović.

Kako kaže, postala je centar i to ne samo oko vakcinacije, već i oko investicija. MI smo, dodaje, jedina zemlja koja u isto vreme ima i francuske i kineske investicije.

- Postali smo veliki u ekonomiji i bićemo i velika tema u svetu - rekao je Milovanović.

Ističe da je fenomenalna stvar to kako izgleda diplomatija predsednika Aleksandra Vučića, da čak, dodaje, ni najgori kritičari ne mogu ništa loše da kažu.

Glavni urednik portala ‘’Objektiv’’ Dejan Vukelić, rekao je da kada se pojavila vakcina, da je izbio “treći svetski rat” i dodaje da je fanscinantno kako smo uspeli da izbijemo na sam vrh.

- To je rezultat uspešnosti dugoročne spoljne politike koja je pametno vođena. Došli smo u situaciju da nemačka kancelarka kaže da će preuzeti recept Srbije - rekao je Vukelić.

Vukelić je komentarišući film o Jasenovcu rekao da je to pitanje koje je problematično za sve Hrvastkse vlasti i dodaje da se oduvek krilo šta se tamo dešavalo, ali je činjeica, dodaje, da njihova državnaost počiva na onome za šta je Jasenovac simbol.

- Oni će na sve moguće načine da pokušaju da umanje razmere zločina koji se tamo desio. Fantastičan potez srpske strane jeste snimanje filma “Dara iz Jasenovca” - rekao je Vukelić.

Kako kaže, skandal je što je IMDB zabranio ocenjivanje ovog filma i dodaje da je očigledno reč o političkom potezu.

Milovanović je rekao da je na delu pokušaj da se omalovaži ceo film i srpska vizija svega, da je jasno da se radi o lobiranju i da je to nečije delo kako bi se diskvalifikovao film.

- Frapantno mi je da je Jasenovac, koje je poprište najgoreg zločina koji je viđen u Drugom svetskom ratu, nad kojim su se i Hitlerovi vojnici zgrožavali, tema koju neki žele da potisnu - rekao je MIlovanović.

Kako kaže, ne iznenađuje ga što postoji grupa medija koja se bavi anti-srpstvom, i mislim da je dobro kada se takvo nešto prenese, da se vidi ko je i ko se krije iza tih “nezavisnih” medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Slavica

04.02.2021 14:10

Vučićeva odgovorna politika i jeste nas dovela na sam vrh, zajedno sa njim na celu.

Cane

04.02.2021 15:56

Jačanje diplomatije je veliki korak za našu zemlju kako na ekonomskom tako i na diplomatskom putu.

Anna

04.02.2021 17:41

Odgovorno se pristupilo problemu sa koronom i to je dalo pozitivne rezultate.

Maja

04.02.2021 20:08

Verujem da će odgovorna i mudra politika srpskog rukpvodstva na čelu sa Vučićem stati na put ovoj pošasti. Ja se osećam sigurno i ponosno.