PUPS: Evropsko "pravo na uživanje imovine" - "crvena linija" za KiM!

Autor:

Vesti

14.11.2017

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nelegalna "privatizacija" i otimanje imovine države Srbije i njenih građana na Kosovu i Metohiji direktno je kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima, pravnog akta Saveta Evrope koga su prihvatile skoro sve evropske zemlje, a koji, kao jedno od najvažnijih ljuskih prava i sloboda, apostrofira i "pravo na mirno uživanje imovine" - upozorava PUPS povodom nastavka "unutrašnjeg dijaloga" o KiM i nastavka briselskih razgovora, naglašavajući da imovina Srbije i Srba na Kosovu mora da bude "crvena linija" ispod koje naša država ne bi smela da ide u pregovorima o statusu naše južne pokrajine.

RepublikaFoto: Promo foto
Neke granice u pregovorima moramo da postavimo: Milan Krkobabić

- Od ukupno 1.090.410 hektara zemljišta na Kosovu i Metohiji, prema katastarskim knjigama iz 1999, srpska državna, društvena, privatna i imovina Srpske pravoslavne crkve iznosila je ukupno 641.0071 hektara ili 58,79 odsto (za šta naša država poseduje originalnu dokumentaciju), čija procenjena vrednost se kreće između 50 i 220 milijardi evra. Oko 80 odsto te imovine je uzurpirano od strane Albanaca, a u međuvremenu je Priština napravila svoj, falsifikovani, katastar i uporno izbegava da ga uporedi sa našim, znajući da bi tako na videlo isplivale mnogobrojne uzurpacije srpske imovine - saopštio je PUPS.

Kosovska privatizaciona agencija zanemaruje prava vlasnika i poverilaca, koji svoj status pokušavaju da dokažu na sudovima, a posebno se zanemaruje pitanje denacionalizacije, čije rešavanje je od posebnog značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu kojoj je na KiM oduzeto najmanje 70.000 hektara obradivog zemljišta i šuma i 1.181 objekat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading