IZETBEGOVIĆ JE ISTINU KRIO DECENIJAMA! Marić: Alija mi je priznao da je Srbin!

Autor: K. ILIĆ

Vesti

27.01.2021

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bakirov otac Alija Izetbegović, osnivač stranke SDA i bivši predsedavajući Predsedništva BiH, otkrio je novinaru Milomiru Mariću prilikom jednog susreta da je Srbin.

Alija Izetbegović

Iako Bakir govori kako su Srbi loš narod, ni ne zna da je njegov otac pre ekstremnog islamskog fundamentalizma otvoreno pričao o srpskom poreklu. Detalje njihovog susreta prilikom kog je Izetbegović to saopštio Mariću poznati novinar i voditelj je izneo za Srpski telegraf.

- Neposredno pred sarajevski rat, možda je bio mart 1992, otišao sam kod Alije Izetbegovića. Tada je bila aktuelna priča da mu je Milošević lično ponudio da bude prvi predsednik Jugoslavije, u kojoj bi ostala Bosna, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i eventualno Makedonija. Rekao mi je da je tada otišao kod Miloševića, da bi ga njegovi obesili nasred Baščaršije. Otišao je u Beograd, ali se tada video sa patrijarhom Pavlom, ne i sa Miloševićem - započinje priču Milomir Marić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Milomir Marić

Kako navodi novinar po dolasku u Izetbegovićev kabinet sačekan je s ovom informacijom.

Izetbegović se do 1972. izjašnjavao kao Srbin

 

- Kad sam došao kod Alije u kabinet on me je zagrlio i rekao: "Sine, ja sam nekad bio Srbin." Pitao sam do koje godine, na šta mi je on odgovorio: "Do 1972. godine sam se pisao kao Srbin." Objasnio je da potiče iz jedne stare beogradske porodice, koja je prešla u Bosanski Šamac. Ostalo je istorija. Rekao je čak da je bio u KNOJ, jedinicama koje su hvatale Dražu Mihailovića posle rata, a ubrzo je uhvaćen s pokretom muslimana - objašnjava Marić.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Ivica Dačić

DAČIĆ OBJASNIO OPOZICIJI DA SVE ZAVISI OD GRAĐANA: Nema tih uslova koji od gubitnika prave pobednike

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da nikakve nove izborne uslove kao što je ministarstvo za izbore nije prihvatio niti je, kako kaže, otvoren novi međustranački dijalog.

Odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe SPS Đorđa Milićevića da objasni da li je prihvatio nove izborne uslove, pošto se u javnosti tako protumačila njegova izjava o uslovima koji su ispunjeni u prethodnom dijalogu, Dačić je rekao da novi dijalog nije ni otvoren, kao i da će o tome tek razgovarati sa predsedavajućim spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom.

- Tek treba da razgovaramo sa predstavnicima Evropskog parlamenta o modalitetima ko sve treba da učestvuje u dijalogu i koje su teme. Ne postoje takvi izborni uslovi koji od gubitnika mogu da naprave pobednika - poručio je Dačić.

Podsetio je da on lično nije učestvovao u prethodnom međustranačkom dijalogu koji je, kako kaže, započet na osnovu razmene pisama bivše predsednice parlamenta Maje Gojković i Mekalistera.

- Sve što je tada dogovoreno, bar po izveštajima koje imam, mogu da kažem da je 90 odsto iz dijaloga ispunjeno. Novi dijalog nije otvoren da bismo razgovarali o nekim uslovima o kojima čitamo, kao što je čuveni izum ministarstvo za izbore. O tome niko nije obavešten niti je zvaničan dopis stigao u Skupštinu - rekao je Dačić.

Izetbegović je dolazio u Beograd da bi izdao knjigu "Islam između istoka i zapada", to je bilo pre islamske deklaracije.

Alija bio u jedinicama koje su hvatale Dražu Mihailovića posle rata

 

- Beograd je bio tad slobodan grad, svi su dolazili jer je Beograd za sve njih bio Njujork i on je izdao tu knjigu. Posle se uplašio od izjave da je nekad bio Srbin, molio je Nikolu Koljevića da mi kaže da ja to izbacim - navodi Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SOCIOLOG

27.01.2021 19:36

Čistokrvni genski Srbin.