VELIKA POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA! ZATVOREN ZLOGLASNI BEOGRADSKI VRTIĆ "ZAMAK" U KOME SU ZABELEŽENI SNIMCI STRAVIČNOG ZLOSTAVLJANJA DECE!

Autor: Republika

Vesti

25.01.2021

16:01 >> 16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako i treba!

RepublikaFoto: Republika

Prosvetna inspekcija Grada Beograda donela je danas rešenje o privremenoj zabrani rada predškolske ustanove "Zamak" na Voždovcu u kojoj je kamerama zabeleženo grubo, nestručno i nesavesno ophođenje prema deci, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Sekretar Slavko Gak rekao je da je danas okončan inspekcijski nadzor u ovoj ustanovi te da su inspektori konstatovali niz nepravilnosti zbog kojih je usledila mera zatvaranja.

Od sutra zvanično ovaj vrtić ne radi. U rukama gradske prosvetne inspekcije je mera privremenog zatvaranja, ali će predmet biti prosleđen Ministarstvu prosvete na dalje postupanje nakon čega očekujem da vrtić bude i trajno zatvoren - naveo je Gak.

 

 

U tom slučaju bi, prema njegovim rečima, to bilo prvo trajno zatvaranje nekog vrtića u prestonici, otkad Grad Beograd subvencioniše deo troškova boravka dece u tim ustanovama.

Podsećamo, Srpski telegraf je prvi objavio priču o zlostavnjanju mališana u "Zamku" i insistirao da se taj slučaj što pre reši.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading