STIGLI AMERI: Vulin dočekao padobrance iz SAD na Batajnici

Autor: Tanjug

Vesti

13.11.2017

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je na aerodromu "Batajnica" dočeku pripadnika Oružanih snaga SAD koji će sa pripadnicima Vojske Srbije, u narednim danima, realizovati zajedničke padobranske aktivnosti.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Dočekao goste: Aleksandar Vulin

Osim ministra, američke padobrance na batajničkom aerodromu dočekao i zamenik ambasadora SAD Kurt Doneli, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplpvstva i protivvazdušne odbrane brigadni general Sava Milenković i komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković.

U narednih pet dana u sklopu međunarodne vojne saradnje oko 250 pripadnika Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, koja je inače stacionirana u Vićenci i Ramštajnu, realizovaće zajedničku padobransku vežbu "Zima 2017", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema planu, na aerodromima Batajnica, Kovin i Lisičiji jarak planirana je priprema vazduhoplova, obuka u desantiranju padobranaca, kao i zajedničko desantiranje iz dva američka aviona C-130 "Herkules".

Padobranci će biti desantirani američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading