NIS NASTAVLJA SA INVESTICIJAMA – Ulažu više od 20 milijardi dinara!

Autor: Republika

Vesti

20.01.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, kazao je da ta kompanija uprkos krizi koja je obeležila 2020. godinu, nije pravila uštede na račun kapitalnih projekata i da će u tekućoj godini investirati preko 20 milijardi dinara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

-Kao i ostale naftne kompanije, bili smo prinuđeni na smanjenje operativnih i kapitalnih troškova. Iako smo morali privremeno da odustanemo od pojedinih projekata, želim da istaknem da smo od početka krize zauzeli jasan stav – uštede nećemo praviti na račun ključnih razvojnih projekata i uprkos svemu nastavićemo da planiramo modernizaciju NIS-a godinama unapred-, naveo je Tjurdenjev u autorskom tekstu za Bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

 

On je dodao da je NIS na ovaj način uspeo da uradi ono čime ne može da se pohvali veliki broj kompanija u ovakvim okolnostima - uspešno je okončao jedan od najznačajnijih projekata u istoriji kompanije, Duboku preradu, koja je ključni kompleks u daljoj modernizaciji Rafinerije nafte u Pančevu.

Završetkom ovog projekta, vrednog preko 300 miliona evra, pokazali smo istrajnost i rešenost da NIS ojača svoju lidersku ulogu na domaćem tržištu i poveća konkurentnost u regionu-, naveo je generalni direktor NIS-a.

On je naveo da je kompanija uspela da očuva proizvodnju nafte i gasa gotovo na nivou iz 2019. godine, što je sjajan rezultat imajući u vidu sva ograničenja u proteklom periodu. Prema njegovim rečima, u 2020. godini nastavljen je razvoj maloprodajne mreže u Srbiji i regionu i počelo je da radi 14 novih i rekonstruisanih benzinskih stanica, od kojih 6 van granica Srbije - u Bosni i Hercegovini i Rumuniji.

Takođe, u toku su ključni projekti koji će NIS-u omogućiti dalji rast, pre svega izgradnja Termoelektrane-toplane u Pančevu, koja se realizuje u saradnji sa „Gasprom energoholdingom“. I u 2021. godini planiran je obiman investicioni program.

Ulagaćemo u sve osnovne pravce poslovanja, istraživanje i proizvodnju, preradu i modernizaciju naše maloprodajne mreže. Fokus će biti na najisplativijim projektima u Srbiji i regionu, a naša vizija je jasna – NIS će ostati stabilna kompanija, veliki investitor i uplatilac u budžet, stabilan izvor prihoda za akcionare i zaposlene, kao i pouzdan partner zajednici u kojoj posluje-, rekao je generalni direktor NIS-a.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading