CRNO SLOVO "U" NA SPOMEN PLOČI NASTRADALIM SRBIMA: Linta frapiran posle fašističkih incidenata u

Autor: Republika

Vesti

18.01.2021

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da skrnavljenje spomen ploče koja čuva sećanje na 405 nevino ubijenih Srba iz Čelebića i okolnih sela od strane ustaša 1941. godine, predstavlja još jedan u nizu primera vređanja srpskog naroda i opravdavanje počinjenog zločina.

RepublikaFoto: youtube.com/O2.TV
Miodrag Linta

U saopštenju Saveza, navodi se da su na spomen ploči crnim sprejem išarana sva imena i ispisano je ustaško slovo "U".

Linta navodi da je potpuno jasno da je u pitanju pronacistički čin kojim se opravdava počinjeni zločin nad srpskim civilima na tom području za vreme NDH.

Tim činom, dodaje, zastrašuju se malobrojni srpski povratnici i šalje poruka da nisu dobrodošli.

Linta je pozvao lokalnu i županijsku vlast da najoštrije osude navedeni čin i da preduzmu konkretne mere na uklanjanju nanesene štete kao i da hitno pronađu i kazne nalogodavce i počinioce u skladu sa zakonom.

Takođe, Linta je pozvao i predsednika Hrvatskog narodnog sabora i predsednika Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića da javno i nedvosmisleno osudi skrnavljenje spomenika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading