REPUBLIKIN RETROVIZOR: Stigle KINESKE VAKCINE, korona brojke značajno padaju, UHAPŠEN REDITELJ SILOVATELJ, Jovićev novi-stari klub

Autor: Republika

Vesti

17.01.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelji za nama bilo je svakojakih dešavanja. Od napretka u borbi protiv koronavirusa, preko šokantnih ispovedanja poznate glumice o silovanju do krvoprolića u Sjenici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Doček kineskih vakcina

KINESKI SPAS PROTIV KORONE

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić sa ambasadorkom Kine na aerodromu "Nikola Tesla"

Koliko su darežljiva kineska braća govori poslatih milion vakcina Srbiji njihove proizvodnje. Naši grašani tako osim Fajzera i Sputnjik V ima još jedan vakcinu u ponudi, a na njima je da se odluče koja im je najpouzdanija. Evo kako su portali u okruženju to preneli.

Predsednik Vučić je dočekao pošiljku Si Đinpinga, koji iznova i iznova pokazuje želju za vrhunskim odnosima velike Kine i male, ali vrlo značajne Srbije. Donacija je primljena širokih ruku. Opširnije o njoj pročitajte ovde.

Ono što raduje su brojke koje su značajno niće nego na kraju 2020. godine, kada su bile astronomske za srpske standarde. I pored toga je Srbija pokazala da je ispravnom politikom postala najbolji primer u regionu, poslednji smo po broju zaraženih na 100 hiljada stanovnika, sa najviše zbrinutih u bolnicama i na respiratorima. Prema poslednjem izveštaju, 1 393 je zaraženo, a 22 umrlo.

JOŠ JEDNA GLUMICA ŽRTVA MALOLETNIČKOG SILOVANJA

RepublikaFoto: instagram.com/milena.radulovic
Milena Radulović

Kao grom iz vedra neba pojavila se ispovest glumice Milene Radulović, gde je priznala da je učitelj glume Miroslav Mića Aleksić silovao kad joj je bilo 17 godina.

Aleksić je uhapšen, a Milena je istakla da ima još bar pet devojaka koje su prijavljivale silovanje bezuspešno. Neizbrisiva mrlja na karijeru čoveka koji je važio za rasadnika talenata kroz višedecenijski rad.

MASAKR I SAMOUBISTVO U SJENICI

RepublikaFoto: facebook.com

Od krvavih događaja izdvajamo višestruko ubistvo i samoubistvo u Sjenici. Enedin Turković (44), osumnjičeni da je ubio bivšu suprugu Biseru, tasta i taštu, izvršio je samoubistvo u rodnom selu Doliće u opštini Sjenica, prilikomopkoljavanja policajaca. 

"Republika" je prva stigla do fotografije nejgovog lika, koju možete videti ovde.

ZVEZDIN PORAZ U ŠPANIJI

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Dok je polusezonska pauza u Superligi i u iščekivanju Australijan opena obraća se pažnja više na košarku.

Crvena zvezda posle mnogo problema ipak nije otišla za Madrid na meč sa Realom zbog snegom zakovanog aerodroma. Par dana kasnije otišli su na megdan šampionu Španije Valensiji, gde su dožiceli ubedljiv poraz.

JOVIĆ PONOVO U AJNTRAHTU

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

"Republika" je prva saznala i podelila sa sportskom javnošću vest da se srpski napadač Luka Jović vraća iz Reala u Ajntraht iz Frankurta. Nije se naigrao u "kraljevskom klubu, te  u povratku na mesto uspeha traži u klubu u kom je buknuo na evropskoj sceni.

Opširnije vidite ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading