DRAŠKOVIĆ: Nema razloga za parlamentarne izbore

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2017

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da ne vidi razlog za vanredne parlamentarne izbore jer Vlada ima ubedljivu većinu u parlamentu.

RepublikaFoto: youtube.com/Cirilica TV HAPPY
Nije za to da se ide na glasanje: Vuk Drašković

On je za beogradske medije rekao da je prihvatio poziv da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu jer jedino tako može da se raskine kosovski čvor mržnje.

Kosovski čvor

- Vlada ima više nego ubedljivu podršku u parlamentu, a izabrana je tek pre četiri meseca. Ne vidim nijedan valjan razlog za vanredne parlamentarne izbore. Njihovim raspisivanjem, svi za Srbiju najvažniji poslovi, od ubrzanja evropskih reformi i privlačenja stranih investicija, a do razrešenja kosovskog čvora i ustavnih promena, bili bi blokirani i za nekoliko meseci odloženi. Naredna godina bi praktično bila izgubljena - objasnio je on.

Govoreći o unutrašnjem dijalogu o KiM Drašković kaže da su SPO i on podržali poziv predsednika Aleksandra Vučića, "nameru da se raskine kosovski čvor mržnje i smrti i pronađe rešenje kojim će i Srbi i Albanci, i Srbija i Kosovo, biti pođednako zadovoljni ili nezadovoljni.

- Kompromis između dve realnosti je, čini mi se, dostižno rešenje. Realnosti da nema suvereniteta države Srbije na Kosovu i realnosti da na Kosovu ima srpskog naroda, da su na Kosovu verski i duhovni spomenici Srbije i svih Srba, i da je Kosovo, istorijski i emotivno, bolno mesto srpskog naroda - rekao je on.

Ahtisarijev plan

Na pitanje šta je rešenje, Drašković kaže da je Ahtisarijev dokument, koji su Albanci prihvatili garant zaštite Srba na Kosovu i naše tamošnje religijske i duhovne baštine, i to prema najvišim evropskim standardima.

- Smatram da u Briselskom dijalogu možemo popraviti pojedine odredbe tog u suštini dobrog dokumenta i potpisati Sporazum o punoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, bez formalnog priznavanja kosovske nezavisnosti. To priznavanje od Srbije ne traži ni EU, ni UN, niti dokument Martija Ahtisarija - naveo je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading