MINISTAR LONČAR IZRIČIT! Evo da li će i posle 10. januara samo uz PCR test moći da se uđe u Srbiju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.01.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovorio!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Da li će strože mere na granicama, koje podrazumevaju obavezan PCR test ili deset dana karantina za naše građane koji se vraćaju, biti produžene i posle 10. janura, isključivo će zavisiti od epidemiološke situacije, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

On je apelovao na sve da ne izlaze prerano sa stavovima da će mere da popuštaju, ostanu iste ili da budu pooštrene, jer to izaziva konfuziju kod građana.


Kako kaže, sve zavisiti od epidemiološke situacije koja bude u tom momentu - koliko ima pregleda, koliko zaraženih, popunjenost bolnica, obuhvat vakcinacijom...

- Samo na osnovu toga ćemo donositi mere. Nama nije cilj da nekoga maltretiramo, otežavamo putovanja. Nama je na prvom mestu zaštita građana i zdravstvenog sistema -  rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Napominje da će, ako situacija bude dobra, biti urađeno sve što je moguće da se olakša građanima da ulaze i izlaze iz Srbije.

 
- To sve od nas zavisi. Ako se budemo ponašali po preporukama, biće nam bolji rezultati, moćićemo te mere da relaksiramo - istakao je ministar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading