SRBIJA BEZ DECE NEĆE POSTOJATI: Predsednik Vučić obrazložio najvažniji zadatak za budućnost!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.01.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno nema važnijeg zadatka od toga da obezbedimo demografski napredak zemlje, jer bez dece ni Srbija neće postojati, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je vrlo teško pronaći prave mere za podsticaj nataliteta.

RepublikaFoto: printscreen/RTS

- Vrlo je teško pronaći prave mere, i niko ih u svetu nije do kraja ni istražio, ni pronašao - konstatovao je Vučić u mestu Laćarak, gde je posetio porodiću Ðurić, samohranu majku sa devetoro dece.

On je najavio da bi uskoro mogao da bude održan i samit posvećen demografskoj politici, uz razgovor sa Katalin Novak, mađarskom ministarkom zaduženom za populacionu politiku, navodeći kao dobar primer upravo Mađarsku, koja je, kaže, uspela da zaustavi veliki pad nataliteta koju su imali.


- Mi podrškom koju dajemo porodiljama i porodicama, a koja je veća nego ikada, uspevamo da postignemo određene rezultate u različitim krajevima Srbije - izjavio je Vučić upitan da li mere za podsticaj nataliteta daju rezultat.

On je primetio i da se manje dece rađa u bogatijim delovima zemlje, primera radi u najbogatijim beogradskim opštinama.

- Isto je svuda u svetu, a zašto - nisam u stanju da objasnim -rekao je Vučić.

Istakao je da se ne mogu pojedine mere donositi za jedan deo zemlje, a druge mere za druge delove, jer bi se time krišio Ustav.

Vučić je konstatovao i da ministar nadležan za to pitanje, Ratko Dmitrović ima pred sobom mnogo posla.

- Neka se bavi time, neka pronađu rešenja, jer nema važnijeg zadatka nego obezbediti demorgafski napredak zemlje. Bez njega... Jedino da molim i da govorim stalno da nam Srbija neće postojati, ako ne bude više dece - poručio je predsednik Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Ivan

05.01.2021 10:53

Naše najveće bogatstvo su deca.

Uroš

05.01.2021 11:09

Srbija se može pohvaliti određenim uspesima u okviru poboljšanja u oblasti populacione politike, ali potrebno je i dalje da radimo, budući da je demografski napredak naše države najbitniji strateški cilj Srbije!

Boris

05.01.2021 11:11

Deca su zalog za budućnost Srbije.

lak

05.01.2021 11:28

Deca su veliko bogatstvo.