(VIDEO) VELIKI DAN ZA SRBIJU: Krenuo gas Balkanskim tokom! VUČIĆ: Za nas je ovo od ogromnog značaja!

Autor: Republika

Vesti

01.01.2021

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju gasovoda "Balkanski tok".

RepublikaFoto: printscreen
Antić, Vučić i Bajatović

Vučić je objasnio da će gasovod doneti Srbiji povojlniji gas uz maksimalnu cenu od 155 dolara. Uz to, predsednik je naglasio da je važno sprovesti gasifikaciju svih delova Srbije jer gas dovodi investitore.
 

 

To je, kazao je, niže nego gas koji dobijamo na mađarskoj granici preko Ukrajine, koji staje 160 dolara po hiljadu kubika, uz dodatne doplate za tranzit.

 
RepublikaFoto: printscreen

- Sada ćemo imati gas po ceni od 155 dolara maksimalno, plus 12 do 14 dolara za transport kroz naš sistem. Mnogo niža cena, koja je veoma povoljno, ali istovremeno dobijaćemo kroz takse na procenat koliko smo vlasnici novac za vraćanje kredita za izgradnju gasovoda - rekao je on.
 

RepublikaFoto: printscreen

Gasovod se otvara u šest ujutro, jer, kako kaze, tada kreće komercijalni ugovor, od tada kreće da teče komercionalno gas.

Zajedno s predsednikom Vućićem, otvaranju prisustvuju Aleksandar Antić i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

RepublikaFoto: printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Boris

01.01.2021 09:00

Kraj strepnjama oko eventualne nestašice prirodnog gasa...

lak

01.01.2021 09:24

Gasovod je jako bitan za Srbiju.

Mily

01.01.2021 09:33

Srbiju otvaranjem gasovoda ocekuju mnogi benefiti i sanse za investiciona ulaganja stranih partnera, sto ce nasim gradjanima obezbediti sigurno tlo pod nogama.

Natasa

01.01.2021 11:25

Otvaranje gasovoda "Balkanski tok" rano jutros označilo je početak rada jedne velike investicije koja će se uskoro višestruko isplatiti i doprineti znatnom boljitku stanovništva širom Srbije! Puno hvala Vučiću i Vladi Srbije!