Ministar vojni Nebojša Stefanović govorio O INTERVENCIJI NA KOSOVU I METOHIJI: Albanci klevetali Vučića

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.12.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besmislene su izjave da se na Kosovu i Metohiji vrši vakcinacija po etničkom principu, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović navodeći da Srbija obavlja vakcinaciju tamo gde je u mogućnosti da to čini u južnoj pokrajini.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Ministar Nebojša Stefanović

Stefanović je za TV Prva istakao da se vakcinacija vrši samo po medicinskim i zdravstvenim principima i naveo da naša zemlja nema potpuni suverenitet, odnosno ne može da sprovede sve mere u potpunosti u svim delovima KiM.

- Nemamo mogućnost da intervenišemo u određenim delovima KiM. Mi smo to učinili tamo gde je moguće, ali to se radi samo po zdravstvenim principima. I ranije je bilo, i sada je, da je epidemiološka situacija teža, i tamo gde smo mogli da obezbedimo, obezbedili smo da pomognemo - kazao je Stefanović.


Naveo je da prištinske institucije nemaju kapacitet ni Albancima da pomognu, a da niko i ne očekuje da će pomoći Srbima koji žive u južnoj pokrajini.

Ističe da su kritike i izjave od lekara da se vakcinacija vrši po etničkom principu i da to ugrožava zdravlje ljudi, potpuna besmislica.
 


- Došli smo u situaciju koja je totalno paradoksalna, da Albanci optužuju Vučića i svoje političare da kleče pred Vučićem dajući njemu državotvornu ulogu, a da opozicioni političari u centralnoj Srbiji se pridružuju hajci iz drugog ugla i govore kako je Vučić na etničkom principu sprovodio vakcinaciju. Jako je teško to staviti u logičku oblandu, jer logike nema nikakve - kazao je Stefanović.

Kako kaže, dobro je što su predsednik Vučić i Vlada Srbije uspeli da obezbede vakcinu i da se vakcinacija sprovodi u celoj našoj zemlji i da se nastavi.

Stefanović navodi i da ako budemo imali dovoljno, ništa neće smetati i da se deo ustupi Republici Srpskoj.

Upitan da li to može da izazove probleme u BiH, Stefanović kaže da Srbija želi da ima posebne veze sa svima u BiH i da niko ko se našoj zemlji obratio za pomoć nije odbijen.

- Naravno da volimo Republiku Srpsku i svoj narod, ali šta ugrožavamo ako nekome pomažemo, šta je tu loše, pa mi time pomažemo i celokupnoj BiH ili oni podrazumevaju da tamo gde žive Srbi ne treba ništa da se investira i da se pomaže - navodi ministar odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Buca

27.12.2020 11:36

Nije istina da se vakcinacija vrsi po etnickom principu. Vec se obavila u onim delovima gde je to bilo moguce.

Jela Kv

27.12.2020 11:37

Besmisleno je šta Djilasevi mediji proteziraju. Bogu hvala da se ljudi i tamo vakcinišu.

Boris

27.12.2020 11:38

Čudno bi bilo da hejteri po Srbiji ali i na KiM pohvale jednu veoma dobru vest.

Zvoncica

27.12.2020 11:40

Mislim da je Vučić više puta dokazao da ljude ne deli po verskoj ili etničkoj pripadnosti! Besmislica je to što neki pokušavaju da zavade ljude pričom da se vakcinacija isključivo vrši po etničkom principu.