(FOTO, VIDEO) DELOVI ZEMLJE ZATRPANI SNEGOM: Pogledajte kakva je situacija na nekim putevima u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

26.12.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekim delovima naše zemlje danas je napadao sneg i formirao visok snežni pokrivač!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Na Pešterskoj visoravni već nekoliko sati neprestano pada sneg. Snežni pokrivač u Sjenici dostigao je visinu od 18 centimetara, na seoskom području i više.

Regionalni putni pravci prema Novom Pazaru, Ivanjici i Novoj Varoši su prohodni, ali je nekoliko sela na području mesnih zajednica: Bare, Karajukiće Bunari, Kladinica i Lopiže u snežnoj blokadi.

Putari uz velike poteškoće obavljaju svoje radne zadatke, javlja Radio-televizija Novi Pazar.

Radnici lokalnog Javnog preduzeća za urbanizam neprestano čiste gradske ulice, kako bi ih održali prohodnim, dok je za puteve prvog i drugog prioriteta zaduženo preduzeće "Novi Pazar-put".

U pojedinim delovima naše zemlje već se formirao snežni pokrivač. Pored Peštera, sneg već nekoliko sati intenzivno pada i na Zlatiboru, a u okolnim selima snežni pokrivač dostigao je visinu od deset cenitimetara.

- Prvi veći sneg ove sezone nije iznenadio putare, dežurne ekipe su spremne. Problem prave vozači koji nemaju adkevatne zimske pneumatike. Svi putevi preko Zlatibora su prohodni, nema zastoja u saobraćaju, ali apelujemo na sve na dodatni oprez u vožnji zbog loših vremenskihuslova - rekao je ranije Leko Korićanac direktor "Puteva Užice".

Snežne padavine nisu zaobišle ni Čačak, rano jutros kiša je prešla u susnežicu i sneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading