VUČIĆ DANAS NIJE KRIO ZADOVOLJSTVO: Skupa oprema stigla iz Emirata kao prijateljski gest prema našoj zemlji

Autor:

Vesti

25.12.2020

12:45 >> 12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je lično dočekao avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji nosi pomoć koja je lični dar, i prijateljski gest, šeika Muhameda bin Zajeda.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović

Avion sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić. Dočeku aviona prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu.

- Magnetna rezonanca, CT skener, tri mobilna CT skenera, mobilni rendgen, 55 respiratora, 100 kreveta za intenzivnu negu, tri "Hi Flow" respiratora, četiri EKG aparata, tri ultrazvučna aparata, 200 infuzionih pumpi, 200 kiseonik koncentratora od 8 litara, 3.230 merača protoka kiseonika za zid i bocu - rekao je Aleksandar Vučić i dodao da je ova oprema jako skupa, koja vredi više miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ujedinjeni Arapski Emirati su i 29. marta poslali avion sa prvim delom pomoći sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa.

Tada je iz UAE stiglo 10 tona pomoći - 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

- Nismo mi to ničim zaslužili, osim prijateljstvom sa šeikom Muhamedom. Ovde imamo opremu za gotovo jednu bolnicu - sa zadovoljstvom je rekao Vučić i podvukao zahvalnost naše zemlje na ovako prijateljskom gestu.

 

 

 

Otpravnik poslova Ujedinjenih Arapskih emirata u našoj zemlji izvjavio je da ova pomoć predstavlja podršku njihove zemlje Republici Srbiji da prevaziđe krizu sa koronom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srbije i ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Predsednik Srbije je po prijemu pomoći istakao da se naša zemlja jako uspešna borila sa pandemijskom krizom te da nije bilo nestašica životnih namirnica dok je trajalo vanredno stanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
superdevojce

25.12.2020 13:50

Beskrajnu zahvalnost dugujemo seiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu sto je na ovaj nacin pruzio podrsku nasoj zemlji i narodu u borbi sa kovidom.

Mila

25.12.2020 13:51

Velika zahvalnost ovim divnim i velikim ljudima. Donacija koja je danas stigla ce puno znaciti nasem zdravstvenom sistemu.

Natasa

25.12.2020 14:16

Hvala Emiratima i Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjanu na svoj pomoći koju nam pruža u ovoj teškoj situaciji. Emirati su naši prijatelji uvek spremni da nam pomogne i da nas podrže.Veliko hvala!!!

Dragana

25.12.2020 14:19

Srbija ima prijatelje, a pravi prijatelji se pokazu i dokazu kada je tesko, pomoc koju smo dobili je od velikog znacaja za nas i nas zdravstveni sistem.