NEZAPAMĆENI SKANDAL: Toma i Dragica ucenjivali vladike!

Autor: Alo

Vesti

10.11.2017

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vezi s tim kojoj eparhiji će pripasti crkva koju je u rodnoj Bajčetini zajedno sa svojom suprugom Dragicom sagradio bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić vođen je pravi mali rat jer su i Žička i Šumadijska eparhija želele da se Tomina crkva nađe pod njhovim okriljem.

 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Toma i Dragica žele da budu sahranjeni u kripti

Na kraju ih je, kako prenosi list Alo, Nikolić ucenio. 

Bajčetina geografski pripada Žičkoj eparhiji, na čijem je čelu episkop Justin, a da bi se prevela pod Šumadijsku, kojom rukovodi vladika Jovan i kojoj je pripala na kraju, morao je biti ispunjen jedan važan uslov bivšeg predsednika.

Sveštenici zgroženi njihovim zahtevima

- Bilo je sasvim logično da crkva posvećena Svetom Dimitriju zbog lokacije bude podvedena pod Žičku eparhiju, međutim, iz Šumadijske eparhije su insistirali da Tomina zadužbina pripadne njima. Toma je pristao, ali pod uslovom da mu dozvole i daju blagosov da on i Dragica budu sahranjeni u kripti. Monaštvu i sveštenstvu iz Eparhije je to saznanje bilo jezivo i neki sveštenici ih ironično sada nazivaju velikomučenik Toma i velikomučenica Dragica - kaže izvor blizak vladici žičkom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Sveštenici ih ironično nazivaju velikomučenicima

Podsetimo, manstirski konak, koji je namenjen monahinjama, građen je po izričitoj želji Dragice Nikolić. Naime, ona je i predložila da u Bajčetini bude ženski manastir, a hram je u martu ove godine osveštao patrijarh Irinej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading