DOSTA VIŠE BLAĆENJA! Sindikat radnika EPS: To što priča Marinika Tepić nema nikakvog smisla!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2020

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat radnika EPS-a pozvao je danas potpredsednicu S SP Mariniku Tepić da prestane sa proizvoljnim "blaćenjem" tog preduzeća, navodeći da to što ona govori nema nikakvog smisla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Predsednik tog sindikata Milan Ðorđević u otvorenom pismu poručuje Tepić da EPS nije preduzeće preko koga bilo ko treba politički da se prepucava i da, ukoliko ima nešto protiv direktora preduzeća Milorada Grčića, onda govori o njemu, a ne o EPS-u.

Tepić je danas navela da razdvajanje delatnosti Elektroprivrede Srbije (EPS) ne može biti osnova reforme tog preduzeća, jer je ta reorganizacija već obavljena, te da Grčić ne može uspešno da vodi reformu tog sistema, jer je od "profitabilne kompanije napravio gubitaša".

Ðorđević odgovara da to što Tepić priča nema nikakvog smisla i dodaje da je EPS jedno od najugroženijih preduzeća u pandemiji korona virusa, jer ima mnogo obolelih, a rade danonoćno da bi građani Srbije imali električnu energiju i kako bi zdravstveni sistem izdržao u teškim trenucima.

On je objasnio i da se ne dešava nikakvo rasparčavanje EPS-a nego odvajanje operatora distributivnog sistema, koje je učinjeno 2015. i 2016. godine i da ovo što se sada dešava predstavlja finalizaciju svega.

RepublikaFoto: twitter.com/INFOSRB2
Marinika Tepić

"Činom izlaska na tržište električne energije mi smo bili u obavezi još ranije da odvojimo operatora distributivnog sistema, jer je sve ovo vreme Elektroprivreda trpela posledice zbog nemanja licence", ističe Ðorđević.

Pojašnjava da se odlukom Vlade Srbije o izdvajanju nezavisnog operatora distributivnog sistema stiču uslovi za dobijanje licence za rad ODS.

"Sve ovo ne znači rasparčavanje Elektroprivrede Srbije, već dovođenje u stanje što efikasnijeg poslovanja EPS", dodao je on.

 

Napomenuo je da je EPS delimično raspračavanje doživela 2003. 2004 i 2005. godine izdvajanjem takozvanih "non-kor" delatnosti.

Ðorđević je poručio da nije od onih koji se priklanjaju bilo kojoj strani i da ne govori politički, niti će, kako kaže, dozvoliti da EPS bilo ko zloupotrebljava u dnevno-političke svrhe.

"Mi imamo korektnu saradnju sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a samim tim i sa Vladom Republike Srbije, a posebno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Zato ističem da se ništa ne radi tajno niti na štetu zaposlenih u Elektroprivredi Srbije", rekao je Ðorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading